Les noves generacions arriben a l’Individual

La pilota no para i a poc a poc, noves generacions de pilotaris treuen el cap on fins ara era territori de figures contrastades. Això va ocórrer ahir quan Salva Palau i José Salvador es van classificar per a les semifinals del XXXVI Campionat Individual Bankia – Trofeu President de la Generalitat. En un Pelayo gelat, ja que es va jugar sense públic per mesura de seguretat davant la Covid-19, ambdós pilotaris de la collita del 98 van fer història en accedir a la següent eliminatòria, on s’ajuntaran almenys tres jugadors de la mateixa generació. José Salvador es mesurarà amb el guanyador del duel entre De la Vega i Giner, ambdós nascuts el mateix any dels ahir classificats. Per la seua banda, Salva Palau es batrà al vencedor del duel de Puchol II i Santi. Ambdues semifinals es disputaran a Dénia el pròxim 25 de novembre, en una jornada que arrancarà a les 17.00 hores amb l’últim confrontament citat.

Abans de tot açò, Salva Palau es va desfer de Genovés II per 60-55. Baix la fotografia del seu iaio, Juliet d’Alginet, que és un dels cinc pilotaris històrics que presideixen Pelayo des de la galeria d’honor, el pilotari de 22 anys va saber aguantar les arreades del finalista a l’edició passada. No va ser fins als iguals a 40, quan l’alginetí va sobrepassar per primera vegada al seu contrincant. Això no obstant, Genovés II va tornar-li-la ficant el 45-50 al marcador. Salva Palau va tancar els següents dos jocs, però el rest de 38 anys va fer bo el dau. Amb iguals a 55, Salva va fer claudicar a Genovés II amb un val i net.

Per la seua banda, José Salvador torna a repetir semifinals després de l’any anterior i farà gràcies al seu triomf sobre Pere Roc II per 60-55. El benidormer va dur la iniciativa des de l’inici, aconseguint un avantatge que va saber controlar al llarg de la partida fins al 40-50. El de Quart de les Valls va encadenar tres tantejos consecutius per ficar-se per avançar-se per primera volta. Molt important va ser el joc que va igualar a 50, ja que Pere Roc II va perdre el dau després de tindre una oportunitat amb val. Amb 50 iguals, el de Benidorm va malgastar un val-15 i José Salvador el va sobrepassar. A l’últim joc, el jugador de 22 anys va resoldre’l amb un val i 15.