El XXIV Campionat Autonòmic d’escala i corda Trofeu AON arranca el cap de setmana a totes les categories. Un total de 89 equips s’han inscrit en les huit categories de Primera, Segona (A i B), Tercera (A i B), Quarta (A i B) i Juvenils. D’ells, els clubs de la Pobla de Vallbona i Riba-roja seran els més representats amb set equips, mentre que Manises i Pelayo en tenen sis. Altres 29 clubs integren la relació que inclou quatre de la província de Castelló (Almassora, Castelló, Onda i Xilxes) i tres de la província d’Alacant (Crevillent, Petrer i Sant Vicent).

Tres jugadors es feliciten en una de les partides de l’AON.

A Primera, amb l’absència dels finalistes de l’any passat, el campió Faura i el subcampió Marquesat, l’atenció es centra en els equips semifinalistes, Traverauto Riba-roja i Massamagrell. Els riba-rogers estan enquadrats al grup A, juntament amb Delifret-Magber Petrer, Les Alcusses Moixent i Amics de la Ribera. Al grup B, en companyia dels de l’Horta Nord, es troben l’Industa Moncada i els dos equips de la Baronia, Algímia i Alfara, campió els anys 2016, 2017 i 2020.

Les dos categories de Segona, com la de Primera, estan formades per huit equips cadascuna, repartits en dos grups. Segona A compta amb dos equips de la Pobla de Vallbona i altres dos de Torrent, organitzats en diferents grups.

A Tercera A, 12 seran els equips que completen la categoria, distribuïts en tres grups. Tercera B i les dos categories de Quarta seran les més nombrosas, amb 16 equips repartits en quatre blocs.

Pel que fa als juvenils, cinc clubs tindran representació a la categoria. Disid Alfara B, Traverauto Riba-roja, Elèctrica de Vinalesa, Caixa Popular Pobla de Vallbona G i Guadassuar lluitaran dins d’un grup únic per un títol que l’any passat es va adjudicar Tavernes Blanques B.