Només queden huit equips. La 38 Lliga de Llargues Trofeo Diputación de Alicante ja té finalistes. Huit pobles estaran pendents els dies 30 i 31 de juliol de les quatre partides que determinaran els nous campions de 2022. El carrer Canalejas d’Agost serà l’escenari de les finals de Primera, Segona, Tercera i Juvenils, que ja tenen decidits als seus protagonistes en la gran cita.

Finalistes del CPV Sella i CPV Orba, finalistes juvenils. | FEDPIVAL

Parcent A i Sella es tornaran a veure les cares en la lluita pel títol de la màxima categoria un any després. Al 2021, al carrer Pedro García Ortiz de Calp, els parcentins es proclamaren campions per quarta vegada davant els de Sella, després d’imposar-se per 10-4. Per als de la Marina Baixa, amb dos campionats a les seues vitrines, serà la tercera final consecutiva, i volen que siga la bona.

Equips del CPV Sant Vicent i CPV Vall de Laguar, finalistes 3ª de Llargues. | FEDPIVAL

No ha sigut gens fàcil

El camí cap a la final per als dos no ha sigut gens fàcil, ja que hagueren de remuntar a les partides de tornada de semifinals sengles ensopegades als duels d’anada. Parcent A, derrotat a Murla per 10-7, tramità el seu passaport cap a la final després d’un 10-2 que no reflecteix fidelment les dificultats que van plantejar els murlers. Per la seua banda, Sella s’endugué un 10-6 en contra de Benidorm. El 10-4 de la partida de tornada deixà fora als benidormers en benefici dels sellards.

Equips del CPV Parcent A i CPV Sella, finalistes de 1ª Llargues. | FEDPIVAL

Apirants a Segona

Orba B i Mutxamel aspiren al títol de Segona. Els dos conjunts van fer els deures ben fets a les partides d’anada de semifinals i visqueren les de tornada sense sobresalts. El club de la Marina Alta, campió l’any passat de Tercera, va inscriure enguany dos equips a Segona i jugarà una nova final amb l’equip B, després del 3-10 al Campello reafermat amb un 10-2 a casa. D’altra banda, Mutxamel va resoldre el seu compromís previ a la final amb un 10-0 a casa contra Pelayo B i un 2-10 a la tornada.

Finalistes a Tercera

Sant Vicent i La Vall de Laguar completen la nòmina de finalistes, en aquest cas a la categoria de bronze. Els del Raspeig van imposar-se amb autoritat davant Orba, tant a l’anada (3-10) com a la tornada (10-2). Els guarers accedeixen a la final després del 9-10 a casa i 0-10 a domicili contra Top Recambios Castells.

Sella i Orba ja havien obtingut la classificació per a la final juvenil l’anterior cap de setmana. Els de la Marina Baixa superaren a Parcent amb un doble 4-8; els de la Marina Alta deixaren fora a la Vila Joiosa després d’alçar un 8-2 en contra amb un 8-1 per al record.