La galotxa pren protagonisme en les competicions de clubs i escolars

La pròxima setmana es presenten les finals de la Copa Hivern i l’Autonòmic El Corte Inglés

levante-emv. valéncia

La Copa d’Hivern de Galotxa entra en la fase final i decisiva. Aquest cap de setmana es disputaran les partides de tornada de les semifinals i coneixerem els finalistes. En les partides d’anada, a Montserrat, els equips A i C del municipi riberenc van vèncer amb autoritat Borbotó B (70 per 30) i Navagro Faura (70 per 40), respectivament.

Les partides de tornada tindran en compte aquests marcadors per a decidir els dos finalistes. La primera de les semifinals es disputarà dissabte a Borbotó a partir de les 18:15 hores. L’altra semifinal es jugarà a Faura el diumenge a les 10 del matí.

Les finals es presentaran el 27 de febrer a la Casa de la Cultura de Foios i es disputaran el 3 de març al Carrer Major de la localitat de l’Horta Nord. El club de Meliana te classificats a 5 equips per les finals de moment.

D’altra banda, el dijous 29 tindrà lloc la presentació del 49 Campionat Autonòmic de Galotxa Gran Premi El Corte Inglés 2024, a les 20:00 hores, a l’espai Àmbit Cultural El Corte Inglés del carrer Colón de València.

Per a l’edició d’enguany s’han inscrit 172 equips de 42 clubs en les categories Primera, Segona, Tercera i Quarta de carrer i trinquet, Curtes A, B i categoria femenina; Juvenil, Cadet, Infantil, Aleví i Benjamí.

Els clubs participants són Albalat dels Sorells, Alberic, Albuixech, Alfara del Patriarca, Alginet, Almassora, Almenara, La Baronia, Beniparrell, Bonrepòs i Mirambell, Borbotó, Borriol, Castelló, Faura, Foios, Godella, Godelleta, Guadassuar, Llíria, Manises, Marquesat, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Moixent, Moncada, Montserrat, Nàquera, Onda, Petrés, la Pobla de Vallbona, el Puig, Quart de Poblet, Quart de les Valls, Riba-roja, Sueca – Xúquer, Tavernes Blanques, Torrent, Campanar, Pelayo, Vinalesa i Xilxes. Destaca el club de Meliana, amb 19 equips participants, l’entitat amb major número de participants federats. La competició es celebrarà del 23 de març. Montserrat serà l’escenari de les finals de Carrer el cap de setmana del 13 i 14 de juliol.

Els 42 Jocs Esportius de galotxa 2024 continuen amb l’última jornada de la fase regular en la província de València. A la d’Alacant i Castelló comencen la primera fase fase. En aquesta ocasió deu seran les seus de les tres províncies de la Comunitat: Castelló, el Verger, Benidorm, Godelleta, Meliana, Albalat dels Sorells, Foios, Faura i Castelló.