Síguenos en redes sociales:

Joguets Intel·ligents

Integrar el món del videojoc en el joguet tradicional ja no és ciència-ficció. L'institut tecnològic AIJU llança un projecte per a incorporar l'internet de les coses per a interactuar

Joguets Intel·ligents

L'Institut Tecnològic de Producte Infantil i d'Oci AIJU inclourà la intel·ligència artificial (IA) en el desenvolupament de joguets innovadors en el sector. AIJU està duent a terme una línia de recerca i desenvolupament, finançada per l'IVACE, que permetrà incorporar la tecnologia de l'internet de les coses i la intel·ligència artificial en els joguets tradicionals, la qual cosa els afegirà un major valor pedagògic i permetrà adaptar-se als gustos de les noves generacions. La intel·ligència artificial pot proporcionar, tant als joguets com als processos de fabricació d'aquests, una vertadera revolució. En els joguets pot aportar els mateixos avantatges que un videojoc, però amb l'al·licient que es tracta de joguets reals amb els quals els xiquets interactuen. I en els processos de fabricació, la IA pot permetre una millor eficiència en els recursos de producció i previndre així errors.

D'aquesta manera, la IA permet que un joguet, mitjançant uns sensors que du integrats, conega quan i com ha de comportar-se, que puga entrenar-se a través de l'aprenentatge automàtic i millorar l'experiència de joc de l'usuari. «Les noves generacions han nascut envoltades de tecnologia i, com a tals, no esperen jugar amb un simple joguet, sinó amb un joguet que responga a les seues interaccions i que els produïsca un valor afegit durant el joc. Així, doncs, en els pròxims anys, els joguets connectats a internet es convertiran en una cosa normal, per la qual cosa les empreses s'hi hauran d'adaptar ràpidament o, si no ho fan, poden arribar a desaparéixer», explica Jose Carlos Sola, coordinador del projecte.

AIJU, amb tot i això, porta quatre anys amb projectes que tracten de donar suport al sector tradicional del joguet en el seu canvi i integració en el món digital. Hui, els protocols de treball de l'Institut permeten a les empreses implementar diferents tecnologies d'intel·ligència artificial en els joguets, com pot ser el desenvolupament de bots de conversa que interactuen amb l'usuari i que actuen segons les peticions d'aquests; o combinant la IA amb altres tecnologies com la realitat augmentada, en què la creativitat dels xiquets es multiplica i permet crear escenaris virtuals tan reals com si foren de veritat. Un altre exemple que s'ha desenvolupat és l'ús de la IA en el reconeixement de sons, de manera que quan un xiquet toca un instrument, l'aplicació pot analitzar si s'ha tocat una melodia de manera correcta o no.

Pulsa para ver más contenido para ti