Síguenos en redes sociales:

Així seran les limitacions de les reunions familiars a casa

El Consell treballa en la norma que regularà les reunions familiars a la Comunitat Valenciana

Així seran les limitacions de les reunions familiars a casa

Les reunions familiars a la Comunitat Valenciana, tal com les coneixem, tenen els dies comptats. Després de l’anunci de les noves restriccions a València, Castelló i Alacant per a frenar la tercera onada del coronavirus en el territori, hi ha una altra qüestió que cal tindre en compte i que ha sigut objecte de debat aquests dies.

El Consell estudia la via legal per a limitar les reunions familiars a un únic nucli de convivència, de fet, es tracta d’una mesura que recollirà, en les pròximes hores, un decret del president de la Generalitat, tal com ha avançat aquest migdia Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al Ple del Consell.

En la reunió de la mesa interdepartamental del Consell del 19 de gener, els consellers van comentar la mesura, ja adoptada a les Illes Balears, i la possible adequació d’aquesta a la situació valenciana, atés que quasi el 60 % dels contagis es produeix en l’entorn domiciliari.

La limitació de les reunions familiars es traduiria en una mesura similar a la que aplica el Govern balear des de fa unes setmanes. Però, com en tota norma, hi hauria excepcions.

Així serà les limitacions de les reunions familiars a casa

Excepcions: limitació a les reunions familiars a la Comunitat Valenciana

Les reunions familiars es limitaran al mateix nucli de convivència. La limitació tindrà les excepcions següents, tal com recull també el Govern de les Illes Balears:

  1. Les persones que viuen soles. Aquestes poden formar part d’una única unitat de convivència ampliada. Cada unitat de convivència només pot integrar una única persona que visca a soles.
  2. La reunió de persones menors d’edat amb els progenitors, en el cas que visquen en domicilis diferents.
  3. La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents.
  4. La cura, l’atenció o l’acompanyament a persones menors d’edat, persones majors o dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables, per motius justificats.
Pulsa para ver más contenido para ti