La població d’Alboraia no celebrarà les Falles de 2021. Ni al març, ni a l’estiu ni al setembre. L’Ajuntament d’Alboraia i la Junta Local Fallera, amb els presidents de les huit comissions, van mantindre una reunió telemàtica el passat 27 de gener per a estudiar la viabilitat de la celebració.

D’acord amb les recomanacions de les autoritats per la situació sanitària actual derivada de la COVID-19, totes dues institucions van acordar «la trista decisió de suspendre les falles de l’exercici 2020-2021, per la seguretat i la salut de tots els veïns i veïnes del municipi». Amb això, el municipi es converteix en el primer que pren aquesta decisió, en un moment en què el consens general és traslladar la festa al segon semestre de l’any.

En tot cas, el consistori, la JLF i les falles matisen que «si les autoritats sanitàries i la Junta Central Fallera autoritzen poder celebrar qualsevol classe d’acte, tant el consistori com la Junta Local tornaran a estudiar en conjunt el tipus d’actuacions que es durien a terme».

L’Ajuntament i la Junta desitgen que la situació actual «millore al més prompte possible per a poder seguir avant amb la vida quotidiana i desenvolupar amb total tranquil·litat les festes i tradicions». Malgrat la decisió, totes dues organitzacions afirmen que l’objectiu «és continuar lluitant i fent costat a les falles d’Alboraia, perquè no es perda la il·lusió», convençuts que «la festa renaixerà de les cendres amb més força que mai i que es podran celebrar les Falles en 2022».

Finalment, transmeten «tot el seu suport a tots els veïns i les veïnes d’Alboraia en aquests moments tan complicats» i agraeixen «el treball i l’esforç de tota la comunitat fallera de la localitat».