Síguenos en redes sociales:

El trànsit de mercaderies creix un 13 % al port de València

El de contenidors també ha registrat un augment del 9 % el mes de març

El trànsit de mercaderies creix un 13 % al port de ValènciaGermán Caballero

Els trànsits de mercaderies i contenidors del port de València han crescut, al març, un 12,96 % i un 9,22 % respectivament, i tots els sectors exportadors registren xifres positives en el primer trimestre de l’any, sobretot els materials de construcció i la indústria agroalimentària.

En els tres primers mesos de l’any, el port ha mobilitzat 20,8 milions de tones de mercaderies, un 8 % més que en el mateix període de 2020, i ha gestionat 1,38 milions de TEU (contenidors estàndard de 20 peus), unes dades positives comparades amb l’inici de l’any passat, quan encara no s’havia decretat l’estat d’alarma, segons ha destacat l’Autoritat Portuària de València (APV).

Els contenidors de càrrega (exportació) han crescut un 17,2 %, els d’importació un 8,5 % i els de trànsit un 5 %, mentre que els contenidors buits van baixar un 4 %, la qual cosa mostra la necessitat de disposar d’aquesta mena de contenidors per a poder omplir-los de mercaderies.

Només el mes de març, els contenidors dedicats a l’exportació van créixer un 24 % i ja acumulen huit mesos consecutius en xifres positives.

Tots els sectors mostren signes positius en el primer trimestre de l’any, amb creixements del 26 % en materials de construcció, del 14 % en agroalimentaris, del 6 % en altres mercaderies (entre les quals es troba la fusta, el paper o la maquinària) i del 3 % en el sector de vehicles i elements de transport, si bé els automòbils i les seues peces van descendir quasi un 3 %.

El trànsit total de mercaderies rodades entre gener i març ha sigut de 3 milions de tones, un 1,8 %, i els automòbils mobilitzats al març en van ser 50.311, xifra molt similar a 2020.

La Xina s’ha reafirmat en els tres primers mesos de l’any com el principal soci de Valenciaport, amb creixements molt notables, amb 1,8 milions de tones de mercaderies mobilitzades (+33 %) i 165.641 contenidors (+35 %).

Respecte al trànsit de TEU, en segona posició se situa els EUA (-3 %), seguit de Turquia (-2 %). En quart lloc es posiciona l’Índia, amb un creixement del 41 %. Destaquen els forts creixements amb el Canadà, el Marroc, Itàlia i l’Aràbia Saudita.

Per àrees geogràfiques, el principal mercat és Mediterrani-mar Negre, amb un creixement del 7 %, seguit per Orient Llunyà (+22 %).

Pulsa para ver más contenido para ti