La maquinària pesant ja derroca les últimes casetes del delta del Palància

La Generalitat fa efectiva l’eliminació de les últimes construccions després d’anys de retards

Una de les màquines que derroca les últimes construccions il·legals

Una de les màquines que derroca les últimes construccions il·legals / Daniel Tortajada

Després de múltiples anuncis i una tramitació plagada de retards, la maquinària pesant ha tornat, durant el matí de hui, dimarts, al delta del Palància per al derrocament de les últimes casetes il·legals.

Com ja va informar Levante-EMV, la instal·lació de tanques prohibint el pas i els treballs previs de la retirada d’estris de menor grandària, amb l’ajuda dels ferrovellers, feien imminent l’eliminació de les construccions més voluminoses, que a la fi es fa efectiva.

Més de 15 anys després

Cal recordar que estos treballs es van iniciar fa més de 15 anys, quan la Confederació Hidrogràfica del Xúquer es va posar a la feina per a derrocar estes casetes que fa dècades que estan en el delta del Palància. A partir de llavors, la Generalitat era la responsable d’acabar de netejar la zona, una cosa que ha anat fent per fases fins a arribar a esta última.

Un operario en el delta del Palància.

Un operari en el delta del Palància / Daniel Tortajada

Si bé eixos derrocaments inicials es van trobar amb una gran contestació social, en esta ocasió no hi ha hagut mobilitzacions, més enllà d’algun propietari que tem que l’únic objectiu d’esta maniobra siga deixar la zona plena de derrocs i sense cap aprofitament.

Poca informació

En este sentit i mentre des de l’Ajuntament de Sagunt se sosté que l’actuació posada en marxa preveu també l’adequació d’este espai, des de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori són reticents a l’hora de confirmar els treballs previstos en esta fase, malgrat els continus requeriments d’informació per part d’este rotatiu.

Les úniques paraules sobre el futur del delta és que la intenció és “recuperar el paisatge” i que el projecte d’àrea recreativa que es va anunciar en el seu moment està en revisió per diverses incompatibilitats legals.

Suscríbete para seguir leyendo