L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha editat el llibre Prehistoria y arte rupestre en Vall de Gallinera, amb una subvenció de 10.000 € de la Diputació d’Alacant en matèria de promoció i difusió de jaciments d’art rupestre.

En la publicació han participat 20 experts, que hi han aportat informació històrica sobre les localitats de la Vall des de diferents punts de vista i camps d’especialització. Són Elisa Doménech, del Museu Municipal de Cocentaina; Josep Fernández, de l’Associació Cultural Bolomor; Pere Ferrer, del Centre d’Estudis Contestants; Gabriel García, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Mauro Hernández, de la UA; José López, del Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant de la GV; María Lillo, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; José Lull, del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UA de Barcelona; Ximo Martorell, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Amparo Martí, del Centre d’Estudis Contestants; Silvia Martínez, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Fco. Javier Molina, investigador independent; David Torró, del Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant de la GV i membres de la Unió Cultural d’Amics i Amigues de Vall de Gallinera, com són Vicent Morera, Ferran Vilaplana, Juanjo Ortolà i Vicent Puig.

A més, ha comptat amb la coordinació de Virginia Barciela, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Rafael Pérez, de l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant i Jorge A. Soler, del Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG) i del Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ).

Se n’han editat 1.500 exemplars en valencià, que estan disponibles en les biblioteques de diferents municipis de les comarques centrals de la Comunitat. A més, l’Ajuntament té exemplars a la disposició dels veïns i d’interessats.