Síguenos en redes sociales:

Puig confia a vacunar “tota la comunitat universitària” al setembre

El cap del Consell obri la porta al fet que la immunització tinga lloc als campus

Puig confia a vacunar “tota la comunitat universitària” al setembreM. Á. MONTESINOS

Les universitats miren al pròxim curs amb la intenció de recuperar la presencialitat al màxim. I aquesta podria produir-se, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, “amb tota la comunitat universitària” ja vacunada contra el coronavirus. Almenys aquest és el desig que tenen al Palau de la Generalitat, verbalitzat per part de Puig, que ha indicat, després de l’acte de presa de possessió del nou rector de la Universitat Politècnica de València, José Capilla, que l’objectiu és que al setembre, en el començament del curs, estiga tot el col·lectiu immunitzat.

Així, ha assenyalat que aquesta vacunació garantiria “que puguen accedir amb tota la seguretat a tot l’espai de presencialitat, absolutament imprescindible, que ha de tindre la universitat”, en la qual ja es planeja un retorn al setembre amb els màxims nivells de presencialitat.

El calendari d’immunització, però, no està del tot clar i dependrà del subministrament de les farmacèutiques. “No sabem si es complirà. Si continua com al juny, avançarem molt, però les notícies és que baixaran bastant al juliol”, ha assenyalat.

El cap del Consell, a més, ha obert la porta al fet que la vacunació puga ser als campus, ja que ha assegurat que és partidari “de facilitar-los-ho als alumnes”, però ha puntualitzat que és un assumpte que s’està “estudiant”.

En aquest sentit, les universitats ja es van mostrar favorables a vacunar la seua comunitat a les facultats, ja que disposen d’espais grans i, a diferència dels centres educatius de nivells inferiors, tenen serveis mèdics propis, amb la qual cosa només necessitarien que la Conselleria de Sanitat els enviara les dosis.

Pulsa para ver más contenido para ti