El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la primera setmana de setembre es procedirà a la vacunació dels menors de 19 anys, “amb l’horitzó” d’arribar a la immunitat de grup abans del 15 de setembre a la Comunitat Valenciana. Així ho ha indicat aquest dijous en la roda de premsa posterior a la reunió de la taula interdepartamental covid, al costat de la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

En la seua intervenció, Puig ha detallat la previsió del calendari previst a la Comunitat Valenciana per als pròxims dos mesos. “La primera setmana d’agost, començarà la vacunació de 20 a 29 anys, una setmana abans de les previsions. I la primera setmana de setembre es vacunaran els menors de 19 anys”, ha indicat.

Puig ha recordat que el grup d’entre 60 i 65 anys que està esperant la segona dosi de la vacuna d’Astrazeneca acabarà de rebre la pauta completa entre aquesta setmana i la que ve. També es preveu que les persones de 30 a 39 anys hagen rebut almenys una dosi a finals de juliol i que tots els de la franja més nombrosa (40-49) tinguen aquesta setmana, almenys, la primera dosi.

Amb aquestes previsions, el president ha anunciat que “entre la primera i la segona setmana de setembre estarà vacunat, amb pauta completa, el 70 % de la població”. En aquest sentit, ha subratllat que “queden poc més de dos mesos, però encara queden dos mesos”, per la qual cosa ha demanat a la població valenciana un “últim gran esforç”.