El futbolista australià Josh Cavallo ha anunciat aquest dimecres la seua homosexualitat en un emotiu vídeo publicat en xarxes socials, que ha sigut aplaudit i compartit per companys i exesportistes d’elit.

Ha sigut un viatge arribar a aquest punt en la meua vida, però no podria estar més feliç amb la meua decisió d’eixir de l’armari. He estat lluitant amb la meua sexualitat durant més de sis anys i estic content de poder aparcar-ho”, va declarar el migcampista de l’Adelaide United, de 21 anys, en un vídeo compartit en el compte del seu club.

El jove, que es defineix com una persona “molt reservada”, explica com sempre va sentir la necessitat d’ocultar-se perquè estava avergonyit de la seua homosexualitat.

“Avergonyit del fet que mai seria capaç de fer el que m’estimava i ser gai. Ocultant qui era realment, per perseguir un somni que sempre vaig desitjar de xiquet. Jugar al futbol i ser tractat igual que els altres mai va semblar una realitat”, afirma Cavallo.

El jove relata com ser un futbolista gai en l’armari va fer que aprenguera a ocultar els seus sentiments “per a encaixar en el motle del futbolista professional” i descriu com “créixer sent gai i jugar al futbol eren dos mons els camins dels quals mai s’havien creuat”. “He viscut assumint que aquest era un tema del qual mai podria parlar”, diu.

En aquest sentit, afirma que, en convertir-se en el primer futbolista en actiu d’alt nivell a declarar públicament que és gai, voldria canviar el silenci amb el qual altres jugadors viuen la seua sexualitat.

L’exfutbolista australià Craig Foster, un destacat activista en favor dels drets humans, ha aplaudit en les xarxes socials el missatge de Cavallo. “Ningú hauria d’haver d’ocultar qui és, a la pilota no li importa el color, la raça, la religió, el gènere o la sexualitat”, remarca Foster, internacional amb el seu país en 29 ocasions.

Els companys de l’Adelaide United també han mostrat públicament el seu suport al jugador australià, entre ells l’espanyol Javi López, que va disputar més de 250 partits amb l’Espanyol de Barcelona. “Felicitats per la teua valentia i orgullós de tu”, va dir el futbolista espanyol.

El cas més pròxim és el del també australià Andy Brennan, que, en 2019, es va declarar homosexual quan jugava en la segona divisió australiana, encara que havia jugat abans en la màxima categoria del país amb el Newcastle Jets.

Thomas Hitzlsperger, exjugador alemany de l’Aston Vila, Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg i Everton, és el futbolista més prominent a haver reconegut la seua homosexualitat, però ho va fer un any després de la seua retirada en 2013.

L’estatunidenc Robbie Rogers, que va arribar a jugar en el Leeds de la Premier League anglesa, també va revelar que era gai després de penjar les botes aquell mateix any.