L’equip Roca de la Guàrdia Civil de Llíria, en el marc de l’operació Frutcolorado, ha detingut un home de 49 anys acusat d’estafar a una empresa 39.000 euros amb la collita de 80.000 quilos d’albercocs en dos camps d’Albarán, a Múrcia.

Segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat, l’operació es va iniciar el mes de juliol passat, després de rebre’s una denúncia per part d’una empresa hortofructícola en la qual manifestava haver sigut estafada després d’haver acordat i pagat la collita de 80.000 quilos d’albercocs en dues finques d’Albarán, Múrcia, sense haver rebut mai el benefici.

La companyia hortofructícola va acordar, amb un presumpte intermediari, la collita de 80.000 quilos d’albercocs en dos camps del municipi d’Albarán per un valor de venda del producte de 39.000 euros. L’empresa va fer el pagament per endavant mitjançant tres pagarés, els quals van ser cobrats anticipadament per una tercera persona per a així assegurar-se l’intermediari el cobrament.

Fruit de les indagacions practicades pels agents, es va poder constatar que en el lloc de la Guàrdia Civil de Villena, Alacant, s’havia presentat una denúncia per uns fets similars. Aquesta vegada, l’autor havia adquirit 1.500 quilograms de cireres per un valor de més de 4.000 euros, sense arribar a efectuar el pagament acordat.

Després de les investigacions de l’equip Roca d’Ibi i l’equip Roca de Llíria, es va poder verificar que es tractava de la mateixa persona investigada.

Finalment, l’equip Roca de la Guàrdia Civil de Llíria va culminar aquesta operació amb la detenció d’un home, de nacionalitat espanyola, per dos delictes d’estafa i un delicte de falsedat documental. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria.