La DANA deixa sense classe milers d’alumnes i diverses carreteres tallades

Les fortes pluges superen ja els 80 litres per metre quadrat a la comarca del Comtat

La DANA deixa sense classe milers d’alumnes i diverses carreteres tallades

La DANA deixa sense classe milers d’alumnes i diverses carreteres tallades / Antonio Amorós

Miguel Marzal/Loreto Mármol

Les fortes pluges registrades des d’aquesta matinada a la Comunitat Valenciana, especialment a la província d’Alacant, han deixat carreteres tallades, cotxes atrapats i caiguda de rebles, i ha obligat a suspendre les classes en diversos municipis d’Alacant i Ontinyent. Milers d’alumnes no tindran col·legi hui per les fortes pluges.

En alguns punts dels termes municipals de la comarca del Comtat com Agres, Cocentaina, Muro, Benillup i l’Alqueria d’Asnar ja se superen els 80 l/m².

En concret, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, les pluges han obligat a tallar per inundació l’N-325, a dos quilòmetres d’arribar a Aspe. El mateix cos de seguretat ha indicat que dos o tres cotxes han quedat creuats i encallats, la qual cosa ha provocat retenció d’altres vehicles.

D’altra banda, un vehicle es va quedar bloquejat en l’N-340, cap a les 5.45 hores, a conseqüència de les fortes pluges.

Els municipis del Baix Segura, d’Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Bigastro, Callosa, Catral, Cox, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, Granja de Rocamora, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Guardamar, Rafal, Rojales, Redován, San Isidro i Torrevieja han decidit suspendre l’activitat docent, aquest dimarts, davant del risc de pluges intenses, segons ha indicat la Conselleria d’Educació, una mesura que afecta més de 35.000 alumnes. A aquests també s’afigen Elx, Crevillent i Santa Pola.

Així mateix, els bombers d’Alacant han dut a terme, en una hora, de les 8 a les 9 hores, set intervencions a Sant Vicent, Elda i Elx, relacionades amb buidatges d’aigua i caiguda de rebles de façanes d’edificis a la via pública.

Suscríbete para seguir leyendo