A 28 °C en les Urgències de l’Hospital Arnau

Des del sindicat CSIF denuncien que una fallada en la climatització està deixant altes temperatures en diversos serveis

Han instal·lat ventiladors per a fer més suportable la calor

CSIF denuncia les fallades de climatització a l’Hospital Arnau que provoquen altes temperatures en Urgències o en consultes

CSIF denuncia les fallades de climatització a l’Hospital Arnau que provoquen altes temperatures en Urgències o en consultes / Levante-EMV

María Serrano /EP

A 28 graus dins de les Urgències de l’Hospital Arnau de València per una fallada en la climatització. És la denúncia que han fet des del sindicat CSIF, des del qual asseguren que aquestes fallades estan deixant altes temperatures en altres serveis del centre hospitalari (a més, en plena onada de calor) com en Consultes Externes o Anatomia Patològica.

Des de CSIF han denunciat que, en Urgències, l’aire condicionat no està funcionant “en les sales d’espera, sala de zeladors i unitat de llits” i s’estan superant els 27 graus que marca la llei com a límit.

En aquesta línia, recalquen que aquesta circumstància de falta de climatització s’estén al hall de Consultes Externes, “la qual cosa obliga els usuaris a utilitzar ventalls”. “La situació revist especial gravetat per a pacients a l’espera d’ambulàncies”, han afegit.

Deterioració de mostres

La falta d’aire provoca molèsties en aquests serveis, però n’hi ha altres on la calor pot afectar les mostres que es prenen. I és que, segons la denúncia de CSIF, “s’estan registrant temperatures de 28 graus dins del Servei d’Anatomia Patològica, la qual cosa afecta la qualitat de les mostres que es processen, ja que l’estabilitat de la parafina es deteriora i tampoc es pot procedir correctament al tallat de les mostres”.

El sindicat ha recordat que el Reial decret 486/1997, de 14 d’abril, estableix les disposicions mínimes de seguretat i salut en el treball, amb uns mínims de 17 graus i uns màxims de 27. Per això, han remés un escrit a la gerència del centre perquè es prenguen mesures, ja que “la solució no és col·locar ventiladors que poden dispersar agents infecciosos”.

El sindicat ha insistit que la solució definitiva a aquest problema no pot dilatar-se i ha exigit reparar la climatització perquè funcione correctament en tot l’edifici de l’Hospital Arnau. “Esperem una solució definitiva des d’abans de la pandèmia i la qüestió no pot allargar-se més en el temps”, ha avisat.

Suscríbete para seguir leyendo