Política monetària

Lagarde reitera que els tipus seguiran en un nivell restrictiu durant el temps que calga

El BCE ha apujat des de juliol de l'any passat els seus tipus d'interés en 450 punts bàsics, fins al 4,50 %, i la seua facilitat de depòsit, fins al 4 %

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde.

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde. / Archivo

EFE

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, va reiterar dimecres que els tipus d'interés en la zona de l'euro seguiran en un nivell restrictiu el temps necessari perquè la inflació baixe al 2 % a mitjà termini.

Lagarde va dir en inaugurar una conferència sobre política monetària organitzada per l'entitat que les decisions del BCE sobre els tipus d'interés depenen de les perspectives d'inflació, de l'evolució de la subjacent, que descompta l'energia i els aliments perquè són més volàtils, i de la força amb la qual les pujades de les taxes arriben a l'economia real.

"Ara considerem que els tipus d'interés rectors del BCE han arribat a nivells que, mantinguts durant un temps prou llarg, contribuiran substancialment al fet que la inflació torne a temps al nostre objectiu a mitjà termini", va postil·lar Lagarde.

El BCE ha apujat des de juliol de l'any passat els seus tipus d'interés en 450 punts bàsics, fins al 4,50 %, i la seua facilitat de depòsit, fins al 4 %. 

Suscríbete para seguir leyendo