L’expansió de la plaga de la processionària obliga els ajuntaments a actuar-hi

Xàtiva comunica a la Conselleria de Medi Ambient la notable presència d’erugues en la microreserva de flora de la Costa del Castell

El port d’Enguera, envaït per l’eruga processionària

Perales Iborra

La falta de pluges i la més que notable calor que està fent durant els últims mesos s’han convertit en el còctel perfecte per a l’expansió de la plaga de l’eruga processionària a la comarca de la Costera. I la possible afecció a humans i animals que puguen entrar en contacte amb un exemplar ha provocat que els ajuntaments de la Costera hi intervinguen.

La protectora Spax de Xàtiva ha llançat, esta setmana, un missatge d’avís per a alertar sobre la presència d’erugues en els voltants del castell de Xàtiva: “Ens passen avís per la presència de molta processionària per tota la zona del castell de Xàtiva, per tractar-se d’una zona molt transitada tant per persones com per gossets. Aconsellem la màxima precaució, no deixar solts els gossos per allí i, així, que puguen controlats i vigilats en tot moment”, van publicar en les xarxes.  

Des de l’Ajuntament també s’han dut a terme diverses accions davant d’este fet. Així, fonts del consistori confirmen que “s’ha actuat en les zones de domini municipal i en la pineda del col·legi La Bola, amb tractaments per part de l’empresa concessionària de control de plagues, CTL”. També argumenten que “la zona de la costa del Castell està afectada per una microreserva de flora i és la Conselleria de Medi Ambiente qui s’ocupa d’eixos tractaments. Ací no pot actuar l’Ajuntament sense coneixement i permís de la Generalitat. Se’ls ha comunicat la situació”, van exposar les mateixes fonts.

Des de la Conselleria de Medi Ambient, però, no van concretar les mesures que hi duran a terme després de la consulta que ahir va fer este diari.

En el disseminat de Bixquert també s’han registrat avisos per la presència de la plaga, així com en algunes de les zones naturals de la comarca.

Canals va actuar al desembre

L’alta presència d’exemplars està causant que s’hagen d’extremar les precaucions. A mitjans del mes de desembre, la Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Canals ja va fer treballs de control i tractament de plagues, centrant-se en combatre la processionària que es desenvolupa en els pins.

Un contacte mínim amb una de les erugues pot causar diferents afeccions com ara reaccions al·lèrgiques o dermatitis, per exemple; el risc és més gran en xiquets.

Suscríbete para seguir leyendo