PSPV i Compromís pacten un govern a Alaquàs

El Pacte de l’Olivar és el “fruit del diàleg i l’esforç conjunt per a arribar a un enteniment que pretén garantir l’aprofundiment en les polítiques de progrés del consistori”, afirmen totes dues formacions

Toni Saura i Marta Murciano, amb el pacte que han firmat

Toni Saura i Marta Murciano, amb el pacte que han firmat

Més de huit mesos després de les eleccions municipals del 28M, PSPV-PSOE i Compromís han arribat a un acord per a la constitució d’un govern de coalició a Alaquàs. El document, confirmat anit per les direccions locals i assemblees de les dues formacions, recull tant la futura organització del nou govern com les línies d’actuació i principals mesures per a “fer possible noves polítiques de progrés que afavorisquen una millora en la vida dels nostres veïns i veïnes”.

El pacte, basat en els “principis de transparència, bon govern, austeritat de la despesa i defensa dels drets de la ciutadania” permet l’inici d’“un temps de créixer que, més enllà de les diferències evidenciades a l’inici de la legislatura, mira el futur amb una decisió ferma de fer una política de qualitat, centrada en les persones, com a resposta a les seues necessitats” i que treballe “per a garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones del nostre poble”.

D’acord amb el text subscrit, les dues regidores del Grup Compromís s’incorporaran al govern municipal, de manera que Marta Murciano assumirà la Regidoria de Cultura, Patrimoni i Participació Ciutadana, i Yasmina Pérez, la Regidoria de Parcs i Jardins, Agricultura i Horts Urbans. Igualment, Murciano s’incorporarà a la Junta de Govern. D’altra banda, l’empresa pública ALEM tindrà una conselleria delegada mancomunada per dues persones, una de cada partit.

Majoria de l’esquerra

Les passades eleccions municipals van deixar un resultat amb una clara majoria per al conjunt de les forces de l’esquerra municipal, i, a pesar que es va intentar arribar a un acord per a formar govern, finalment les negociacions no van poder tancar-se amb èxit a conseqüència de les diferents posicions quant a la distribució de les àrees de gestió que pretenien les dues forces.

Així i tot, el treball fet de les dues delegacions al llarg de bona part de les setmanes següents a les eleccions ha fet possible la redacció d’un programa conjunt amb més de 70 mesures de govern que ara, respectant esperit i lletra, el nou equip de govern es compromet a executar en el que resta de legislatura.

“Un poble millor, més just i més habitable”

Este programa i acord per a governar es recull amb el nom de “Pacte de l’Olivar” i suposa un “contracte amb els nostres veïns i veïnes per a fer d’Alaquàs un poble millor, més just i més habitable. Així, l’acord naix amb la voluntat de “garantir l’estabilitat del Govern municipal i l’aprovació d’uns pressupostos que facen possible el compliment” de l’acord.

Tant l’alcalde i secretari general del PSPV-PSOE d’Alaquàs, Toni Saura, com la portaveu de Compromís per Alaquàs, Marta Murciano, han manifestat la seua satisfacció per l’acord i esperen que este siga el “punt de partida d’una relació basada en la col·laboració i el treball conjunt de les dues forces progressistes majoritàries a Alaquàs”.

Suscríbete para seguir leyendo