Burjassot homenatja els seus donants de sang

El Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana va reconéixer ahir en un actes més de 100 donants de la localitat

Assistents a la gala per als donants de sang de Burjassot.

Assistents a la gala per als donants de sang de Burjassot. / A.B.

El Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana va retre ahir un merescut homenatge a més de 100 donants de Burjassot, en el primer dels actes multitudinaris realitzats des de la pandèmia per a destacar la importància de l'ajuda de totes i tots ells perquè se salven moltes vides a la Comunitat Valenciana. 

L'acte es va celebrar a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Burjassot, que es va omplir de somriures, de solidaritat i de grans persones que, de manera desinteressada, cada mes donen la seua sang per a ajudar els hospitals valencians. Ho fan sense esperar res a canvi, orgulloses i orgullosos de poder posar el seu granet d'arena amb una acció que costa molt poc i que dona vida. 

L'alcalde de Burjassot, Rafa García, va destacar la importància del gest que cada mes “fem les i els ciutadans del municipi” i la gran importància del sentit homenatge, “ja que sou herois i heroïnes per a moltes persones que estan passant un mal moment de salut i necessiten la nostra ajuda”. Homenatge al qual tampoc va faltar la regidora de Sanitat, Isabel M. Mora, i diferents representants de la corporació municipal. 

Medalles d'or i plata

Burjassot compta amb 66 veïnes i veïns que han fet més de 50 donacions en la seua vida i amb 120 donants d'entre 35 i 49 donacions. Unes xifres molt importants, tal com va destacar també el doctor Roberto Roig, cap del Servici d'Hemodonació del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.

Els presents van rebre no sols la medalla d'or o de plata, depenent del nombre de donacions realitzades, sinó, també, un aplaudiment d'agraïment pel seu gest solidari i per ser donants de vida. 

Suscríbete para seguir leyendo