Rússia

La Unió Europea responsabilitza a Moscou de la mort de Navalni

Charles Michel, president del Consell Europeu, va assegurar que Navalni va lluitar pels valors de la llibertat i la democràcia i que "va fer l'últim sacrifici pels seus ideals"

Charles Michel, president del Consell Europeu.

Charles Michel, president del Consell Europeu. / EP

EFE

El president del Consell Europeu, Charles Michel, va responsabilitzar este divendres Rússia de la mort de l'opositor rus Alexéi Navalni, que va morir hui de manera sobtada a la presó àrtica en la qual es trobava des de desembre passat, segons van informar els servicis penitenciaris de Rússia.

"La Unió Europea considera el règim rus com l'únic responsable d'esta tràgica mort", va escriure Michel en un missatge en la xarxa social X.

El president del Consell Europeu va assegurar que Navalni va lluitar pels valors de la llibertat i la democràcia i que "va fer l'últim sacrifici pels seus ideals". "Els combatents moren. Però la lluita per la llibertat mai acaba", va continuar Michel.

Segons el comunicat oficial dels servicis penitenciaris russos, a Navalni, de 47 anys, "se li van practicar els necessaris procediments de reanimació, que no van donar cap resultat. Els metges d'urgències van constatar la mort del condemnat. S'estan establint les causes de la defunció". 

Suscríbete para seguir leyendo