València incorpora 77 bombers per a la protecció de la "ciutat i el parc natural" contra els incendis

Familiars i amics acompanyen els nous efectius, tres d'ells dones, en la presa de possessió presidida per l'alcaldessa, que ha valorat els bons resultats obtinguts en les proves: "sou els millors"

L'alcaldessa en la presa de possessió dels nous bombers de València

L'alcaldessa en la presa de possessió dels nous bombers de València

Amb el record pròxim encara de l'últim incendi al Parc Natural de la Devesa, un total de 77 bombers (74 homes i tres dones) s'han incorporat hui al Cos Municipal de Bombers de València. "Professionals d'elit al servici dels valencians", segons ha assegurat l'alcaldessa, María José Catalá, durant la presa de possessió d'estos efectius, a la qual han assistit les famílies dels nous agents. En acabar este acte, celebrat a la plaça de l'Ajuntament, l'alcaldessa de València ha destacat que la partida del pressupost destinada a este cos s'ha incrementat un 7,29 %, i que l'objectiu municipal és dotar els bombers i la Policia Local de tots els mitjans necessaris per a estar a l'altura del seu compromís.

“Comptarem amb nous equipaments, una ambulància i noves bombes nodrissa. A més, en només dos setmanes, estrenem la reforma integral del Parc Nord que tindrà tots els avanços tecnològics i una nova torre d'entrenament. I, en els pròxims mesos, iniciarem la renovació del Parc Central i també posarem en marxa els canons antiincendis que tant de temps han estat bloquejats”, ha explicat María José Catalá.

“Per a este ajuntament el Cos de Bombers és una prioritat”, ha assegurat l'alcaldessa, després de felicitar els nous efectius que durant el procés de selecció han demostrat que són capaços de donar el millor de si mateixos, de fregar l'excel·lència, que enriquirà el treball d'un cos que compta amb 167 anys d'història.

D'esta manera, María José Catalá ha evocat l'evolució d'eixa història “des d'aquella primera màquina hidràulica de 1755, que es guardava al primigeni parc de bombers de la plaça del Patriarca, i la primera ordenança de l'Ajuntament per al seu ús, als cinc parcs actuals llestos per a una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol contingència”. “Des d'aquells traginers als quals es va encomanar la lluita contra el foc i que a penes comptaven amb els seus braços i la seua valentia fins a un equip humà format, preparat i perfectament equipat. El Cos de Bombers de València ha anat evolucionant amb la ciutat i fent un treball encomiable”, ha afirmat.

En este sentit, l'alcaldessa ha al·ludit a la “ràpida reacció dels bombers al Saler, gràcies a la qual s'ha evitat el que podria haver sigut una autèntica tragèdia en una de les joies naturals de la ciutat”.

“No hi ha paraules per a traslladar-vos l'agraïment de tota la ciutat”, ha manifestat Catalá en la seua intervenció als nous bombers, després de reiterar que “l'objectiu de l'Ajuntament, conscient dels seriosos reptes als quals s'enfronta la ciutat, és comptar amb més bombers i millors mitjans per a València”. 

En l'acte de la presa de possessió d'estos nous funcionaris, al qual han assistit, entre altres personalitats, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Nuñez, i el subdelegat del govern, José Rodríguez, també ha participat el regidor delegat de bombers, Juan Carlos Caballero, que ha destacat “la generositat i heroïcitat dels hòmens i dones que des de hui se sumen a una vida d'entrega a la comunitat”.

Suscríbete para seguir leyendo