Junta Central Fallera contracta les mascletades de la Crida "a última hora"

Pirotecnia Valenciana dispararà l'espectacle "Apoteòsics 20 Anys", a les 8.20 del matí, i "Ja estem en Falles", a les 14 hores

La regidora socialista Nuria Llopis critica "una altra nova improvisació del govern de Catalá", en contractar estos espectacles sis dies abans de la festa

Focs pirotècnics disparats després de la Crida de 2023.

Focs pirotècnics disparats després de la Crida de 2023. / Eduardo Ripoll

José Miguel Vigara

José Miguel Vigara

La regidora socialista Nuria Llopis ha criticat "una altra nova improvisació del govern de María José Catalá" i del president de la Junta Central Fallera Santiago Ballester en diversos actes fallers i en diverses contractacions que ha efectuat, dins del programa d'actes de les Falles 2024. El regidor de Cultura Festiva, ha revelat la regidora socialista, va firmar les resolucions per a contractar les mascletades de la Crida a penes 6 dies abans que se celebre la festa, dada cridanera tenint en compte que és un acte previst des de fa mesos i que forma part del programa oficial, tant que l'inaugura oficialment. 

El dilluns 19, el també president de la Junta Central Fallera va firmar les dos resolucions per a adjudicar a Pirotecnia Valenciana la disparada matinal de les 8.20 hores del diumenge 25 i la mascletada de les 14 hores, espectacles que s'han contractat amb esta empresa mitjançant procediment negociat sense publicitat per un import de 7.000 i 9.000 euros, IVA inclòs, respectivament. 

Al matí, "Apoteòsics 20 anys"

Pirotecnia Valenciana, que ja ha sigut la firma encarregada de disparar la polèmica mascletada de Madrid, tirarà la resta en els espectacles del diumenge. Així, al matí, dispararà «Apoteòsics 20 anys», un espectacle que combina "elements sonors i de color fabricats exclusivament per a este acte, que despertarà València començant amb un fort xiscle de multitud de roncadores i un ensordidor colp de trons de gran potència, seguits d'un vibrant terratrémol terrestre i dos colps aeris finals".

A les 14 hores, "Ja estem en Falles"

Respecte a la mascletada de les 14 hores, que es denomina «Ja estem en Falles», combinarà "elements sonors i de color fabricats exclusivament per a este espectacle, buscant la complicitat de la festa amb una mascletada tradicional, començant per un foc aeri amb diferents efectes. Hi haurà, a més, tres fases amb un increment en el ritme i en la quantitat de matèria reglamentada". 

La part artística encara no s'ha contractat, advertix Llopis

La regidora del PSOE conclou que estos espectacles pirotècnics «s'acaben de contractar ara, amb una falta de previsió absoluta». A més, Llopis assenyala que la Crida se sustenta en tres elements fonamentals: la pirotècnia, la sonorització i la part artística. Doncs bé, la regidora socialista assenyala que la part artística «encara ni s'ha adjudicat», malgrat que és un contracte important, que l'any passat es va elevar a 41.000 euros, mentres que la sonorització i la part tècnica «no s'han reforçat, al contrari del que va anunciar Ballester».

Suscríbete para seguir leyendo