València arriba al 80 % d'ocupació hotelera i es llança a pel mercat nord-americà

La ciutat va arribar als 5,59 milions de pernoctacions en 2023 amb un 63,5 % de demanda internacional

Un grup de turistes visita el centre de València en bicicletes de lloguer

Un grup de turistes visita el centre de València en bicicletes de lloguer / Francisco Calabuig

Claudio Moreno

Claudio Moreno

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, Paula Llobet, i el nou gerent de Visit València, Tono Franco, han presentat a Las Naves les dades turístiques de 2023, d'absoluta normalitat després de la frenada pandèmica i que posicionen la ciutat com un dels enclavaments del Mediterrani més triats pels visitants estrangers, especialment dels Estats Units, Alemanya, França o Itàlia. 

Al detall, la responsable de Turisme ha explicat que el 63,5 % de la demanda turística internacional, amb una major desestacionalització d'acord amb els dobles dígits de pernoctacions aconseguits en mesos com gener, febrer o novembre. En total, València va arribar a 5,59 milions de pernoctacions en 2023, la qual cosa suposa un creixement de l'1,4 % respecte a l'exercici anterior. A més, l'ocupació hotelera mitjana es va situar en un 79,5 % –un increment de 4,4 punts–, dada superior a ciutats com Sevilla, Granada o Benidorm. 

“La ciutat viu un moment molt bo. Això és reconegut per institucions europees i també els mitjans internacionals ens estan posicionant com una destinació referent. El New York Times ha inclòs València com l'única ciutat espanyola en la seua llista de 52 millors destinacions per a visitar en 2024. També hem sigut destacats en altres publicacions europees i se'ns ha reconegut com el millor lloc per a viure, la ciutat amb millor qualitat de vida i el millor lloc per a jubilar-se”, ha dit Llobet. 

Arribats a este punt, ha dit la regidora popular, és moment de “gestionar l'èxit”, i per a això ha tret a licitació un Pla estratègic de turisme 2024-2028. El seu full de ruta tindrà diferents eixos, entre els quals destaquen: la governança participativa amb agents del sector i la ciutadania en general, el mesurament de l'impacte turístic a través de 100 sensors que generaran mapes de trànsit i la descentralització dels punts d'interés per a portar més visitants als barris, cosa en la qual s'ha insistit durant la presentació. 

Els Estats Units, objectiu preferent

Per la seua banda, Franco ha posat l'accent en la importància de créixer de manera sostenible, cosa que implica, entre altres coses, “prioritzar mercats amb menor impacte negatiu sobre el desenvolupament de la ciutat”. En concret, el gerent de Visit València s'ha referit al mercat nord-americà, “molt anhelat per nosaltres”, per la qual cosa es dedicaran “més recursos a captar el seu interés”. I ha afegit: “El turista de qualitat no és el que es gasta més diners, sinó el que es gasta diners, però també té un comportament sostenible i compromés, aquell que respecta el lloc a què arriba”. 

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS