El Consell se suma a la candidatura del Mundial 2030

El Ple del Govern autonòmic aprova la documentació requerida per la FIFA

Levante-EMV

Encara amb el tema de la represa de les obres del Nou Mestalla, el cost d’estes, les condicions, garanties, etc., continua de fons, encara que amb uns terminis que constrenyen, la candidatura valenciana a acollir partits del pròxim Mundial de 2030. Mentres que el València, que té fins divendres, firma la documentació i l’envia a la FIFA, el Consell ha sigut l’últim que ha aprovat adherir-se a la candidatura.

Des d’esta institució consideren que acollir part de la cita mundialista no només incumbix la ciutat de València, pel fet que els partits es disputarien a l’avinguda de les Corts, sinó també una àrea geogràfica més extensa, ja que altres camps d’Elx, Castelló de la Plana o Vila-real també podrien prestar les seues instal·lacions per a les concentracions de les seleccions. El Consell s’unix, d’esta manera, a l’acord d’altres institucions com la Reial Federació Espanyola de Futbol, l’Ajuntament de València i la FIFA.

En declaracions a Superdeporte, Luis Cervera, director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, explicava que, ahir, “el Ple del Consell va aprovar els documents que la FIFA exigix a la Generalitat com a institució addicional, que complementa tota la part aportada per l’Ajuntament de València com a ciutat seu”. S preguntes sobre la importància del Mundial per a la Comunitat, Cervera va indicar: “Sí, clar. Lògicament. La nostra obligació és aprofitar esta oportunitat perquè el Mundial es quede ací”.

Este pròxim diumenge, 25 de febrer, es compliran 15 anys de la paralització de les obres del Nou Mestalla, a finals de febrer de 2009, per no poder afrontar el seu cost.

Suscríbete para seguir leyendo