Guadassuar serà l’epicentre de la innovació agrícola este cap de setmana

Agroguadassuar oferix als visitants totes les novetats del sector, encara que també exhibicions de vehicles clàssics o actuacions de danses tradicionals

Fira agrícola de Guadassuar, en una imatge d’arxiu

Fira agrícola de Guadassuar, en una imatge d’arxiu / Ximo Ferrer

Fira Agroguadassuar reunirà, este cap de setmana, totes les novetats del sector agrícola en la vint-i-sisena edició d’una de fira que, any rere any, enaltix els valors de l’agricultura de proximitat, al mateix temps que mostra el seu costat més innovador.

L’Ajuntament de Guadassuar pretén que esta edició servisca per a “consolidar-se com un esdeveniment clau en els sectors agrícola, industrial i comercial” i, a més, “convertir-se en una celebració que va més enllà de l’entreteniment, posant de manifest la vitalitat d’estos sectors, tan importants per al desenvolupament econòmic i cultural de la Comunitat Valenciana”.

Des del 23 fins al 25 de febrer, s’instal·larà el recinte firal a la Gran Via i les places Reginaldo i Generalitat. Tots els visitants a l’Agroguadassuar rebran un quilo de cebes del seu patrocinador principal, Eurocebollas. La inauguració oficial per part de les autoritats tindrà lloc el divendres a les 18.30 h, en la qual es donarà la benvinguda als expositors i, seguidament, hi haurà un vi d’honor.

Exhibicions

El dissabte 24 començarà la sèrie d’exhibicions, exposicions i activitats previstes. Per exemple, durant el matí, s’oferirà una exhibició d’hípica. També una sobre la col·locació de ferradures de la manera tradicional. Per a rematar el matí, hi haurà una demostració de monocicles de competició. A més, el grup de danses Bolero de Guadassuar i la Muixeranga la Carabassota brindaran als assistents una xicoteta actuació. Finalment, durant la vesprada, hi haurà tardeo remember en la zona gastronòmica, que estarà instal·lada a la plaça de la Generalitat. Els llocs oferiran degustacions de formatges, embotits i begudes.

Diumenge tindrà lloc un dels plats fort de la fira, la popular exhibició de motos clàssiques, de la mà de l’Aspar Team, en el circuit urbà instal·lat al recinte firal, i la desfilada de cotxes d’època a càrrec del Club Retromóvil La Ribera. De nou, els alzirencs Casella Mobile mostraran tandes competitives amb patinets elèctrics. I, per a acabar, també s’ha previst una exhibició del Club de Gimnàstica Rítmica Vila de Guadassuar. A més, durant tot el cap de setmana, hi haurà exhibicions de falconeria a càrrec d’Ojos de la Montaña. Per a donar per clausurada la XXVII edició de la fira, es dispararà un castell de focs artificials diumenge a la nit.

Suscríbete para seguir leyendo