Els bombers rescaten un gat en el pis 13 que es va amagar de l'incendi

L'animal ha sigut ja entregat a Andrea, la seua propietària, per part dels Bombers, que l'han trobat amagat en una fornícula huit dies després

Andrea i el seu gat Coco amb els bombers que l'han rescatat.

Andrea i el seu gat Coco amb els bombers que l'han rescatat. / L-EMV

Amparo Soria

Amparo Soria

Els Bombers de l'Ajuntament de València han localitzat este matí un gat que ha sobreviscut a l'incendi del complex residencial de Campanar. Coco ja ha tornat amb la seua propietària, Andrea, que l'ha rebut entre llàgrimes, ja que el donava per mort en l'incendi, que va calcinar els dos edificis d'habitatges. 

No obstant això, i contra tot pronòstic, perquè, a més, han passat ja huit dies, els bombers l'han trobat amagat en una fornícula amb eixides d'aigua de la columna seca de l'edifici, que servix precisament perquè els bombers puguen usar-la en cas d'incendi. 

Segons ha transcendit, Andrea residia amb el seu gat en el pis 11 de l'edifici sinistrat, i el felí ha aparegut dos pisos més amunt. Es desconeix com ha pogut sobreviure huit dies i, almenys de manera externa, no revestia cap ferida. 

Coco, en una imagen anterior al incendio.

Coco, en una imatge anterior a l'incendi. / Asoc. del Perro Descalzo (FB)

Desorientat

En imatges de la televisió pública À Punt, Andrea ha explicat que estava "dos pisos per damunt del meu" i que, per descomptat, després del tràgic succés, "el donava per perdut", com tants altres animals que van perir en l'incendi i dels quals la Conselleria de Medi Ambient, a través de la Direcció General de Protecció Animal, està fent un recompte. Andrea ha reconegut que el gat es troba nerviós i desorientat, no ha volgut beure aigua tampoc, i l'han traslladat a una clínica veterinària per a revisar el seu estat de salut. 

Suscríbete para seguir leyendo