Eurostat

La inflació de l'eurozona torna a baixar al febrer, al 2,6 %

En el segon mes de 2024, la caiguda interanual dels preus de l'energia es va moderar al 3,7 %, mentres que els aliments frescos es van encarir un 2,2 %

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde.

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde. / EFE

EP

La taxa d'inflació de la zona euro s'hauria situat al febrer en el 2,6 % interanual, dos dècimes per davall de la pujada del 2,8 % dels preus en el primer mes de 2024, segons la dada preliminar publicada este divendres per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

En el segon mes de 2024, la caiguda interanual dels preus de l'energia es va moderar al 3,7 % des de la baixada del 6,1 % al gener, mentres que els aliments frescos es van encarir un 2,2 %, molt per davall de la pujada del 6,9 % del primer mes de l'any.

Per la seua banda, l'augment anual del cost dels servicis es va reduir al 3,9 % des del 4 %, mentres que la pujada del preu dels béns industrials no energètics es va atenuar a l'1,6 %, quatre dècimes menys que al gener.

D'esta manera, la taxa d'inflació de la zona euro en descomptar l'impacte de l'energia va ser del 3,3 %, davant del 3,8 % de gener de 2024, mentres que en excloure també els aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa subjacent va baixar al 3,1 % des del 3,3 %, el seu menor nivell des de març de 2022 (3 %).

Entre els països de l'euro, les majors taxes d'inflació al febrer es van observar a Croàcia (4,8 %), Estònia (4,4 %) i Àustria (4,2 %), mentres que les menors pujades de preus van correspondre a Letònia (0,7 %), Itàlia (0,9 %) i Lituània (1,1 %).

A Espanya se situa en el 2,9 %

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al febrer en el 2,9 %, davant del 3,5 % de gener, reduint a tres dècimes el diferencial de preus desfavorable per al país respecte de la mitjana de l'eurozona.

En la resta de les principals economies de la zona euro, la taxa d'inflació al febrer es va situar en el 2,7 % a Alemanya i en el 3,1 % a França, per davall de les pujades de preus del 3,1 % i del 3,4 %, respectivament, al gener.

Suscríbete para seguir leyendo