Catalá "esborra els bancs LGTBi" del Pont de Rita Barberá

Nou banc instal·lat al Pont de Rita Barberá, de color blanc i fusta.

Nou banc instal·lat al Pont de Rita Barberá, de color blanc i fusta. / R.L.V.

José Miguel Vigara

José Miguel Vigara

La regidora del Grup Municipal Socialista Nuria Llopis ha denunciat que María José Catalá “ha eliminat els bancs que l'anterior corporació va instal·lar en diferents punts per a combatre la LGTBIfòbia a través del mobiliari públic, entre altres mesures que van convertir València en un referent de ciutat oberta i diversa”.

Llopis ha lamentat que Catalá “haja aprofitat la remodelació del Pont de les Flors que es va aprovar en l'anterior mandat després de l'incendi que va danyar l'estructura”. Així, ha recordat que des de l'àrea d'Urbanisme es va dur a terme una intervenció que preveia col·locar en les voreres un nou paviment que imita la fusta per a facilitar-ne el manteniment. 

“Catalá ha dedicat este pont a Rita Barberá mentres està en marxa la investigació del cas Assut que en el qual l'UCO ha destapat presumptes intermediacions entre el cunyat de l'exalcaldesa per a beneficiar empreses contractistes amb l'actual cap de gabinet de María José Catalá i altres càrrecs del PP”, ha denunciat. Nuria Llopis ha qüestionat que Catalá “s'ha donat la mateixa pressa a dedicar el pont a Barberá, i convertir-lo en un símbol de la corrupció, que a esborrar els bancas i invisibilitzar la lluita contra la LGTBIfòbia”. “Invisibilitza el moviment LGTBI i visibilitza la corrupció”, ha postil·lat. 

Foto de archivo de uno de los bancos pintado con los colores del arcoíris.

Foto d'arxiu d'un dels bancs pintats amb els colors de l'arc de Sant Martí. / R.L.V.

A Patraix es va vandalitzar un banc LGTBI

A més, ha advertit que este “esborrament” s'ha produït després que al barri de Patraix apareguera un banc vandalitzat amb missatge homòfob, tal com van denunciar els veïns. En esta línia, ha recordat: “Estem vivint un auge d'esta mena de missatges i els casos de discriminació, bé siga amb insults o agressions”.

La regidora socialista ha emplaçat al govern municipal de PP-Vox “al fet que torne pintar els bancs del Pont de les Flors”, i ha advertit que este esborrament “podria estendre's al mobiliari instal·lat en altres punts de la ciutat”. “Volem que María José Catalá aclarisca si de la mateixa manera que ha esborrat les pancartes que denuncien la violència masclista dels actes públics i del balcó municipal, també esborrarà els bancs que combaten l'LGTBIfòbia”, ha conclòs.

Suscríbete para seguir leyendo