Desarticulat un taller tèxtil clandestí a València

Els treballadors habitaven en condicions insalubres en estades de la nau i feien llargues jornades a canvi de 600 euros mensuals

Un taller clandestí desarticulat, en una imatge d’arxiu

Un taller clandestí desarticulat, en una imatge d’arxiu / Levante-EMV

Europa Press

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social de València, han desarticulat a Aldaia un taller de costura clandestí, que mostrava aparença d’“abandonat”, i on suposadament es contractava treballadors estrangers de manera irregular, els quals eren explotats amb llargues jornades laborals a canvi de salaris que rondaven els 600 euros al mes.

Els policies han detingut els dos propietaris del taller, un matrimoni d’entre 45 i 47 anys, com a presumptes autors dels fets. Els treballadors habitaven en condicions insalubres, distribuïts en diverses estades de la nau adaptades “a manera de dormitoris”. Les labors d’investigació es van iniciar el mes de setembre de l’any passat quan els agents de la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Policia Nacional de Xirivella-Aldaia-Alaquàs van procedir a la inspecció d’una nau industrial situada en la localitat d’Aldaia, en col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social de València, a fi de detectar la possible existència de treballadors en situació irregular.

Clandestí

Una vegada van accedir a l’interior, es va descobrir un taller clandestí dedicat a la confecció tèxtil, on van identificar 14 treballadors d’origen llatinoamericà, tots ells en situació irregular, sense contractes de treball ni l’alta en la Seguretat Social, segons ha informat la Policia en un comunicat.

Les instal·lacions estaven situades en una nau industrial de grans dimensions, que mostrava una aparença exterior pròpia d’un “lloc abandonat”, amb la finalitat d’ocultar la verdadera activitat que allí es desenvolupava. Allí es disposaven 32 llocs de treball distribuïts en dos grans sales, que es trobaven adaptades a manera de dormitoris on els treballadors habitaven en condicions “insalubres” i “sense subministrament elèctric durant la nit”.

Alguns dels treballadors identificats van manifestar que feien llargues jornades laborals a canvi de salaris que rondaven els 600 euros al mes que es veien obligats a acceptar per la seua situació d’irregularitat a Espanya.

Xarxes socials

Així mateix, els investigadors van esbrinar que els amos del taller suposadament captaven als treballadors irregulars a través de xarxes socials i mitjançant anuncis en pàgines web. Davant d’estos fets, l’operatiu es va saldar amb la detenció dels propietaris, un home i la seua dona, tots dos de nacionalitat boliviana, com a presumptes autors dels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral i contra els drets dels treballadors.

Suscríbete para seguir leyendo