Educació

Estes són les dates per als exàmens de valencià de la Junta Qualificadora en 2024

El dissabte 19 d’octubre es faran les proves escrites de l’A2, B1, B2, C1 i C2, i les orals es repartiran entre el dissabte 26 d’octubre i el 9 i 16 de novembre

Proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de 2023

Proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de 2023 / JM López

Gonzalo Sánchez

Gonzalo Sánchez

El Ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha aprovat, este dijous, la data dels exàmens oficials de valencià, que es duran a terme en 24 seus diferents, amb 43.000 places en tots els nivells.

El dissabte 19 d’octubre de 2024 es faran les proves escrites de l’A2, B1, B2, C1 i C2; i les orals es repartiran entre els dissabtes 26 d’octubre, 9 i 16 de novembre. Les proves dels llenguatges específics es faran el dissabte 15 de juny i inclouen tres certificats de capacitació tècnica: llenguatge administratiu, correcció de textos i llenguatge en els mitjans de comunicació.

Inscripció per a fer les proves

La inscripció serà via telemàtica en el web de la JQCV per a les proves de certificació, que s’activarà de manera progressiva en diferents dates segons els nivells.

Pleno de la Junta Qualificadora, reunido este jueves en Conselleria.

Ple de la Junta Qualificadora, reunit este dijous en Conselleria / Levante-EMV

El primer període de matriculació telemàtica, que s’obrirà entre el 6 i el 10 de maig, serà el dels llenguatges específics. De les 9.00 h del 25 de juny a les 23.59 h de l’1 de juliol s’obrirà la matriculació telemàtica dels nivells A2, B1 i B2.

Tant en el cas dels llenguatges específics com en els nivells A2, B1 i B2, la matrícula telemàtica es farà sense necessitat de petició prèvia de torn. És a dir, que les persones aspirants s’inscriuran i faran el pagament de les taxes, de manera que quedaran automàticament matriculades. Esta tramitació es podrà fer en la plataforma web de les proves.

En el cas dels nivells C1 i C2, les persones aspirants han de fer una sol·licitud de torn de matrícula com a requisit previ a la matriculació. Els enllaços a les diferents sol·licituds de torn es trobaran en la plataforma web de les proves.

Candidatos en las pruebas de la JQCV, en 2023.

Candidats en les proves de la JQCV, en 2023 / JM López

La sol·licitud de torn de matrícula del C1 estarà disponible des de les 9.00 hores del dimecres 3 de juliol fins a les 9.00 hores del 8 de juliol, o fins que s’esgoten els torns. En el cas del C2, els torns es podran demanar des de les 10.00 hores del 3 de juliol fins a les 9.00 hores del 8 de juliol, o fins que s’esgoten els torns.

Les persones aspirants amb torn assignat dels nivells C1 i C2 hauran de fer la matrícula telemàtica en la data i la franja horària que se’ls haja assignat.

Horaris de les proves

Les proves escrites dels cinc nivells es faran el dissabte 19 d’octubre. A les 9.00 hores, la del B1 i la del C1; i les dels nivells A2, B2 i C2, a les 16.00 hores. Els aspirants coneixeran la nota de les àrees de comprensió escrita, comprensió oral i estructures lingüístiques, avaluades en esta primera jornada, abans de la realització de les proves orals.

L’avaluació de l’àrea d’expressió i interacció orals es repartirà al llarg de tres dissabtes: el dia 26 d’octubre, del C1; el 9 de novembre, de l’A2, B1 i B2, i el dia 16 de novembre, del C2. Cada aspirant coneixerà, mitjançant el web de la JQCV, el dia i l’hora concreta en què haurà de fer esta prova, que podrà tindre horari tant de matí com de vesprada, segons la localitat.

Valencia. Feria de muestras. Examen C2 de la junta qualificadora de coneiximents de valencià. Vlc

València. Fira de Mostres. Examen C2 de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià / JM López

Quant als certificats de capacitació tècnica, les proves tindran lloc el dissabte 15 de juny: a les 9.00 hores, les de llenguatge administratiu i les de correcció de textos; i a les 16.00 hores, les de llenguatge en els mitjans de comunicació.

Tots els detalls de la convocatòria es podran consultar en les pròximes setmanes en el web de la JQCV.

Suscríbete para seguir leyendo