El 72 % de la militància de Compromís aprova concórrer amb Sumar a les europees

Vicent Marzà i Jordi Sebastià són els dos aspirants al lloc que els valencianistes tenen reservat, si bé encara hi ha marge per a presentar candidatures 

Reunió del consell nacional de Més Compromís

Reunió del consell nacional de Més Compromís / Levante-EMV

El 72,06 % de la militància de Compromís ha aprovat concórrer en la coalició de Sumar a les eleccions europees del 9 de juny, segons els resultats de la consulta llançada després de l'acord aconseguit entre les dos formacions.

La consulta reflectix que un 23,01 % s'ha mostrat contrari a acudir en coalició i un 4,92 % s'ha abstingut davant la pregunta "Estàs d'acord que Compromís firme una coalició electoral àmplia i plural, anàloga a l'aprovada per a les eleccions generals, amb marca pròpia al País Valencià, ocupant el tercer lloc de la candidatura, i que la persona de Compromís eurodiputada s'adscriga a la família europea Verds-ALE?".

Ratificat per la militància

L'acord havia de ser ratificat per tota la militància en una consulta que es va iniciar dissabte i ha finalitzat dilluns. Els termes de l'acord preveuen un programa electoral comú que incloga com a compartides les reivindicacions de la Comunitat Valenciana; una campanya territorialitzada i que "la candidatura al País Valencià es denominarà Compromís-Sumar".

A més, Compromís ocuparà el tercer lloc de la llista electoral i la persona que resulte electa s'adscriurà al grup parlamentari europeu de Verds-ALE.

Primàries obertes

L'elecció de la persona que ocuparà la representació de Compromís en la llista europea es farà mitjançant primàries obertes a la militància, un procés que s'obri este dilluns per a la presentació de candidatures i culminarà en una votació el 27 d'abril.

El diputat i exconseller de Cultura, Educació i Esports, Vicent Marzà, i l'exeurodiputat de Compromís Jordi Sebastià van informar este dissabte que presentaran les seues candidatures.

Suscríbete para seguir leyendo