La marea rosa conquista València

La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana va reunir més de 8.000 corredors

Pilar López

Les dones van tornar a ser protagonistes ahir a València, que un any més acollia el circuit nacional de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana, una cita esportiva que reivindica i fomenta la participació femenina en les carreres populars i en l'esport en general. Unes 8.000 corredores van tenyir de rosa els carrers de València amb el seu ja tradicional recorregut amb eixida i meta en la zona marítima de la ciutat.

Les corredores, amb les seues samarretes oficials d'Oysho, van compartir una gran jornada emotiva i de festa esportiva de caràcter solidari i reivindicatiu.

La prova de València suposava la segona cita del present curs del circuit nacional del major esdeveniment esportiu femení a Europa, que enguany celebra a més el seu 20é aniversari.

Com ja és tradició, la carrera va comptar amb diverses activitats paral·leles. Així, a més de córrer, les participants van poder participar en multitud d'activitats durant tot el cap de setmana, tant els dies previs en la Fira de la Corredora, com ahir al matí en la mateixa zona de meta la carrera, situada al passeig Marítim de la ciutat. 

La jornada va comptar amb l'alcaldessa de València, María José Catalá; la directora general d'Igualtat i de l'Institut de les Dones de la Generalitat Valenciana, Davinia Bono, i la regidora d'Esports i Igualtat, Rocío Gil.

En clau esportiva, Alicia Álvarez va ser la primera a travessar la meta al costat del passeig Marítim parant el crono en 23.06. La van acompanyar en el podi Elia Fuentes (23.13), Emma Lacal (23.38), Ana Borrás (23.46) i Geles Gimeno (23.59).

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS