Rafelbunyol augmenta un 33 % el seu pressupost per a cooperació internacional

El consistori destina 3.000 euros dels seus comptes anuals per al Fons Valencià per la Solidaritat

Ajuntament de Rafelbunyol.

Ajuntament de Rafelbunyol. / A.R.

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha incrementat la seua aposta per la cooperació internacional, augmentant el pressupost municipal destinat al Fons Valencià per la Solidaritat. El consistori es va adherir l'any passat a esta entitat municipalista que aglutina els esforços i recursos econòmics i tècnics d'ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d'oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l'educació per al desenvolupament.

Un acord que es veu enfortit per l'increment del 33 % respecte a l'any anterior de la quantitat destinada a contribuir des de l'àmbit local valencià al desenvolupament de països del sud, en concret Bolívia i l'Equador. "Som conscients de la necessitat de construir una societat més humana, justa, sostenible i democràtica, raó per la qual enguany destinem 3.000 euros del nostre pressupost municipal per a l'enfortiment de la cooperació descentralitzada d'este moviment municipalista", assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Participació ciutadana

Gràcies al Fons Valencià per la Solidaritat, es treballarà per a convertir a la joventut de Chiquitana i Guaraya (Bolívia) en agents municipals del canvi, a més de crear cercles d'aprenentatge amb dones líders des de l'apoderament de representants polítiques. D'altra banda, a l'Equador es tractarà el desenvolupament turístic del territori mancomunat a través de l'enfortiment institucional i participació ciutadana, l'apoderament de les artesanes cooperativistes de Biblián, així com de les dones emprenedores de dos municipis de l'Equador, Rumiñahui i Otavalo.

Suscríbete para seguir leyendo