Un drac aterra a la plaça del Rei Jaume I de Gandia

L’IMAB situa una gran escultura per a promoure els pròxims actes culturals

L’escultura ‘El drac de Sant Jordi’ situada a la plaça del Rei Jaume I

L’escultura ‘El drac de Sant Jordi’ situada a la plaça del Rei Jaume I / Josep Lluís Rufat

Sergi Sapena

No són pocs els gandiencs que s’han sorprés en veure una gran escultura metàl·lica col·locada enmig de la cèntrica plaça del Rei Jaume I d’esta ciutat, fins i tot els que traslladen la pregunta de si eixa obra es quedarà allí per sempre.

La realitat, expliquen des de l’Ajuntament de Gandia, és que es tracta d’una instal·lació temporal que té com a argument els pròxims actes d’animació a la lectura que tindran lloc amb motiu de la Festa del Llibre.

El drac de Sant Jordi és el títol de l’escultura, realitzada per Jesús Martín, Chule, que mostra justament el drac associat a la llegenda de Sant Jordi. El Dia del Llibre se celebra sempre al voltant d’esta jornada, el 23 d’abril, si bé la idea és que l’escultura puga ser contemplada en este lloc fins a finals del mes de maig.

Otra imagen de la obra de 'Chule'

Una altra imatge de l’obra de Chule / Josep Lluís Rufat

El drac de Sant Jordi disposarà d’un codi QR al qual els interessats podran accedir per a conéixer eixa llegenda, i als peus de l’escultura també es col·locaran en breu diversos cartells amb l’ampli programa d’actes que Gandia ha organitzat amb motiu del Dia del Llibre.

L’escultura ha sigut col·locada per l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), en col·laboració amb Biblioteques Gandia, i es dona la circumstància que en eixa mateixa plaça, recolzada sobre la Biblioteca Central, hi ha una altra obra de Chule titulada La lectora, que, durant anys, va estar en la façana de la Casa de Cultura de Tavernes de la Valldigna.

L’Ajuntament de Gandia informarà en breu de tots els actes culturals que organitzarà al voltant del dia de Sant Jordi.

Suscríbete para seguir leyendo