Nou incendi a Xàbia: es crema un canyar del riu Gorgos

Bombers i Protecció Civil han sufocat ràpidament les flames

El foc es produïx hora i mitja després que es done per extingit el que va arrasar la vall agrícola del Montgó

Els bombers sufoquen les flames

Els bombers sufoquen les flames / A. P. F.

Alfons Padilla

Alfons Padilla

El foc no dona treva. Hora i mitja després de donar per extingit l’incendi que ha arrasat la vall agrícola del Montgó (termes municipals de Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre) i mentres seguix actiu el gran incendi de Tàrbena (ha arrasat més de 600 hectàrees), ha tornat a saltar l’alarma. S’ha declarat un foc en el llit del riu Gorgos, a Xàbia.

El fuego ha comenzado junto al camino que va paralelo al río

El foc ha començat al costat del camí que va paral·lel al riu / A. P. F.

El foc, que ha començat al costat del camí del riu Gorgos (va paral·lel al llit), ha pres amb força. El canyar està molt sec. De seguida, s’ha produït una gran fumera. També cridava l’atenció el crepitar (soroll com de petards) que es produïx quan es cremen cremar les canyes.

Hi han acudit ràpidament la Policia Local, els voluntaris de Protecció Civil i els bombers del Consorci Provincial. Els bombers estan sufocant les flames. Han aconseguit que no avançara. El foc ha calcinat este tram de canyar.

El fuego ha originado una densa humareda.

El foc ha originat una densa fumera / A. P. F.

La vegetació, molt seca

És probable que l’incendi s’haja iniciat per una burilla llançada des d’un cotxe. La vegetació està molt seca i només cal una espurna perquè s’origine un foc.

Suscríbete para seguir leyendo