El 89 % de la població d’Aldaia creu que les associacions són “clau i motor per a la vida”

El consistori llança una enquesta després de la celebració de la primera Fira d’Associacions i Participació, DeLaMà

Fira d’Associacionisme d’Aldaia.

Fira d’Associacionisme d’Aldaia. / A.A.

L’Ajuntament d’Aldaia va llançar fa unes setmanes una enquesta sobre l’associacionisme arran de la Fira d’Associacions i Participació del municipi, DeLaMà. Els resultats demostren que el 89,4 % dels enquestats consideren que les entitats són “clau i motor per a la vida de poble”. És una de les conclusions que s’extrauen de la iniciativa de participació municipal.

A més, el 41,7 % de les persones participants de l’enquesta formen part d’alguna associació en la nostra localitat, i més de l’11 % estan en més d’una associació alhora. D’estes persones, pràcticament la totalitat recomana a la resta del veïnat sumar-se i implicar-se amb alguna agrupació o associació d’Aldaia. A la majoria de les persones els agrada el concepte de “DeLaMà”, la primera Fira de l’Associacionisme i la Participació d’Aldaia que va reunir fa diverses setmanes en una jornada festiva una bona representació de tot el que fa i pot oferir el poble per a enfortir este teixit associatiu.

192 associacions a Aldaia

A més, en esta nova enquesta, la majoria de les persones desconeix que Aldaia suma ja 192 associacions registrades oficialment. La Fundació Horta Sud va col·laborar activament en una fira d’associacionisme DeLaMà en què les persones que la van visitar van aportar paraules, frases i conceptes molt positius, 118 frases i prop de 200 paraules, en un mur denominat “Un núvol de conceptes”. Les paraules i els conceptes que més es van repetir van ser “unió”, “cultura compartida”, “conviure dona vida”, “compartir enriquix”, “sense associació no hi ha diversió”, “visca l’associacionisme a Aldaia”, “per a estar més units” i “les associacions som la ciutadania”.

La regidora de Participació, Laura Delgado, declara que “esperem que esta siga la primera de moltes fires que fomenten esta implicació en la vida del nostre municipi. Aldaia és eixa societat plural i en creixement, que és gràcies a cada persona que aporta desinteressadament el seu temps i valors. Les associacions d’Aldaia són el motor transformador que ens fa avançar cada dia com a societat”.

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS