La Diputació de València activa una borsa extraordinària per a incorporar 50 bombers a l'estiu

Diversos parcs de bombers acolliran les sessions d'un mòdul de formació de 250 hores que permetrà reforçar la plantilla en el període de més risc d'incendis forestals

El diputat Avelino Mascarell

El diputat Avelino Mascarell / Levante-EMV

Avelino Mascarell, president del Consorci Provincial de Bombers de València i diputat provincial de Medi Ambient, ha anunciat "la imminent incorporació de 50 nous bombers que, a través d'una borsa extraordinària, s'uniran al Consorci per a reforçar la plantilla a l'estiu, cobrint així el període de màxim risc d'incendis forestals".

Com a pas previ, el Consorci Provincial ha posat en marxa un mòdul formatiu que va començar ahir en les instal·lacions del Centre de Coordinació d'Emergències a l'Eliana, per a a continuació desenvolupar les sessions pràctiques al llarg dels diferents parcs de bombers de la Diputació. 

"Es tracta -continua Mascarell- d'un procés que s'ha activat en temps rècord, gràcies a l'equip tècnic del Consorci, que ha fet un enorme esforç per a acurtar els terminis, ateses les dates en les quals estem", i ha lamentat "la falta de previsió dels anteriors responsables del Consorci, una mostra més de l'herència rebuda que ens està obligant a redirigir l'estratègia de gestió de l'entitat cap al camí de la prevenció, l'eficàcia i l'eficiència".

Redimensionament del consorci

“Estes incorporacions són el primer bloc del procés de redimensionament del Consorci”, afirma Mascarell, “però ja estan en procés les noves ofertes d'ocupació perquè les unitats aconseguisquen els mínims d'efectius que la Universitat de València va determinar com a essencials en un estudi emés en 2020, i que des d'eixa data havia estat en un calaix”.

Amb una duració de 250 hores lectives i un contingut eminentment pràctic, el curs s'ha dividit en dos grups de 25 alumnes cada un, per a millorar l'aprofitament de les sessions de treball. Amb eixe mateix objectiu, diversos instructors participen de manera simultània en els diversos escenaris disposats pel personal del Consorci, en funció del contingut de cada classe.

Des de l'Àrea de Formació del Consorci expliquen que "l'organització a través de grups i subgrups fa que l'alumnat puga involucrar-se més directament en les pràctiques i maniobres del curs, permetent així una millor integració en les dinàmiques quan s'incorporen al treball com a bombers en un parc". 

Mòdul formatiu

Entre els continguts del mòdul formatiu s'aborden, a més de les intervencions en tota mena d'incendis industrials i forestals, aspectes com: comunicacions, assistència sanitària, estructures col·lapsades, sinistres químics, accidents de trànsit, rescat vertical i aquàtic i actuacions davant himenòpters (abelles), entre altres.

Així mateix, els integrants de la borsa extraordinària de la Diputació de València aprendran a manejar equips diversos com ara compressors de càrrega de botelles, generadors elèctrics, motobombes, electrobombes, motoserres o explosímetres, i realitzaran pràctiques tant de conducció de vehicles com d'aspiració amb autobombes i de maneig de vehicles d'altura.

Suscríbete para seguir leyendo