Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L'ansiada estació ja està en marxa

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va confirmar que es licita per 6,6 milions el projecte que serà una realitat en 2021

El ministre de Foment al costat de l'alcalde d'Albal. a. a.

L'anhelada estació de Renfe per la qual Albal porta barallant més d'una dècada ja té data, 2021. Així ho va confirmar en la seua última visita a València el Ministre de Foment, José Luis Ábalos. «S'està finalitzant el conveni per a la pròxima licitació de l'estació d'Albal, per a la qual hem consignat 6,6 milions d'euros», va indicar.

L'alcalde d'Albal, Ramón Marí, va agrair «l'aposta tan important que ha fet Foment amb la nostra localitat, que dóna resposta a una reivindicació històrica per la qual porte lluitant junt amb el meu equip de govern des de 2009».

D'esta manera, Albal fa un pas avant molt important, «el de fer realitat un projecte urgent i necessari per a la ciutadania que connecte la localitat amb la ciutat de València, en pocs minuts», assenyala l'alcalde. Segons l'última reunió mantinguda a Madrid entre el primer edil i personal tècnic d'ADIF es va parlar de la possibilitat d'iniciar les obres a la tardor i que el projecte estiguera executat en 2021.

El següent pas és firmar el conveni entre el consistori i Adif: El projecte compta amb una inversió de 6,6 milions d'euros.

L'Ajuntament ha de facilitar els terrenys per a la construcció i cofinança l'estació en un 43%, fent-se càrrec de la construcció de l'edifici de passatgers i dels servicis associats de l'estació. A més, es compromet al pagament derivat de les expropiacions.

Per la seua banda, el Ministeri de Foment assumix el 57% restant del cost per a la construcció de la part ferroviària (plataforma, via, electrificació, instal·lació i andanes). L'estació comptarà amb un pàrquing amb capacitat per a 600 vehicles, que la convertirà en una gran estació intermodal de l'Horta Sud que servirà per a dissuadir l'ús del cotxe.

El projecte necessita una superfície de 10.000 metres quadrats, per la qual cosa ha sigut necessari expropiar 4.500 metres de terreny. El pròxim pas serà determinar la data de la forma del conveni per a, com ha confirmat hui Ábalos, donar el següent, la licitació de les obres.

Compartir el artículo

stats