Amb l'objectiu de formar al professorat de primària i secundària en diverses matèries ambientals i de desenvolupament sostenible, el Cefire de Torrent va organitzar les «Jornades d'Acció pel Clima» en el Castell d' Alaquàs.

Las diverses ponències i xerrades tingueren «una gran acollida i gran assistència», segón l'organització. Entre el públic estava el regidor de Medi Ambient, Sebastián Ruiz i de Cultura, Toni Saura, així com de la Presidenta del Consell Escolar Encarna Cuenca en el mati del dissabte.

En les Jornades varen participar diversos experts que parlaredes de diferents perspectives del canvi climàtic i dels ODS. El programa estava estructurat en tres parts: la primera amb ponències de sensibilització, la segona amb xerrades sobre què podem fer o hem de conèixer, com a ciutadà i coma professorat, i la tercera de com es pot treballar-ho a les aules de forma tranversal, amb metodologies actives que facen del nostre alumnat un ciutadà actiu i conscienciat.

Per a abordar els temes, varen participar diferents experts en canvi climpatic i també es va abordar una experiència d'èxit en Aras de los Olmos amb Joaquín Martínez, professor de Ciències Polítiques de la UV, entre altres.

La moda sostenible del projecte «Slow Wear», o el coneixement del Mediterrani amb les components del projecte «Belharra» passaren pel Castell a banda de projectes en Carrícola o Benaguassil. I les últimes hores de les jornades es varen analitzar de plans de centres escolars com l'IES Riu Túria, l'IES Quintet «Hort escolar interdisciplinari» del CEIP Rei en Jaume, «Màster Cuina» de l'IES Moreria o «ABP i Moda» en l'IES Marítim, així com altres projectes desenvolupats.