El paper dels museus en la societat està canviant. Considerades tradicionalment institucions estàtiques, hui els museus es reinventen per a ser més interactius, flexibles i mòbils. Centres culturals que funcionen com a plataformes en què la creativitat es combina amb el coneixement i la interacció.

Els nostres museus, com a institucions en el cor de les nostres comunitats, tenen el poder d'establir un diàleg entre cultures, de construir ponts per a un món pacífic i de definir un futur sostenible..

Programació especial

El dia 18 de maig, el Museu Comarcal de l'Horta Sud celebra una jornada de portes obertes, en la qual s'estrena un nou espai dinàmic amb jocs tradicionals: pasapalabra, joc del sol, trencaclosques, ordenar refranys, endevinalles, animals encunyats per a decorar...

Canvi climàtic, pobresa energètica, sobirania alimentària, inclusió, igualtat de gènere, biodiversitat, producció i consum responsables són alguns dels temes que formen part de l'Agenda de desenvolupament sostenible. El Museu Comarcal proposa així una mirada des del present cap al nostre passat per a reflexionar sobre el nostre futur.Del 14 al 17 de maig, de 10 a 13 hores, s'hi organitzen visites dinamitzades per a grups concertats al voltant d'aquests temes; i el dissabte 18, a les 11.30 hores, per a tots els públics. També el dia 18, a les sis de la vesprada, alumnes del Conservatori de Torrent oferiran un concert dins del cicle Música de Cambra a l'Andana. Aquest dia, els interessats poden combinar la visita al museu amb les visites a la torre de Torrent, des de les 11.30 fins a les 13.30 h., de 18 a 20 h. i de 21 a 23 hores.A més, es proposa un joc d'agudesa visual i d'observació dins de les sales de l'exposició permanent del museu per a identificar objectes anacrònics situats estratègicament, que ens permetran comparar-los amb les col·leccions del museu per a reflexionar sobre els canvis que s'han produït al llarg del segle XX.