Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Foc i devoció

Albuixech rep les seues festes populars al so de la música i la pólvora

Filles de Maria de l'any 2019. ajuntament d'albuixech

Banyat pel Mediterrani a l'est i abraçat per l'horta valenciana a l'oest, descansa el municipi d'Albuixech.

Fa pocs dies van iniciar la seua setmana lúdic-esportiva com a preludi de les Festes Populars i Patronals d'enguany. Així, entre exhibicions de pilota valenciana i taekwon-do, voltes ciclistes i a peu per la localitat costera o campeonats de petanca i parxís, entre d'altres, rep Albuixech la seua gran setmana.

El punt d'inici el marcarà l'esclat dels trons del castell de focs artificials disparat per la Pirotecnia Manchega esta nit, no sense abans haver desfilat en l'icònica cavalcada del pregó cap a l'Ajuntament. D'esta forma donen començament huit dies de festa que es succeiran plens d'activitats que faran gaudir a grans i menuts.

L'aposta cultural del consistori albuixequer es tradueix en la reproducció de metratges a l'aire lliure en les cortes nits d'estiu, com són els casos de la comèdia espanyola «El mejor verano de mi vida» el diumenge a la plaça de la Llibertat i l'èxit internacional «Jurassic World: El reino caído» el dimarts a la plaça d'Espanya.

La música és, així mateix, altra de les grans protagonistes de la festa amb concerts de «La Mundial», del DJ José Coll o l'orquestra «Màxima», precedits per «La Nit del Rock» d'avui que comptarà amb «La trinchera» i «Uzzhuaïa». Notes i acords que ressonaran per cada racó del municipi mentre els veïns i veïnes conviuen en germanor en cada sopar al carrer o en l'esperat esdeveniment culinari de la «Nit de Paelles» el 31 d'agost.

Foc i devoció

No obstant això, el soroll de les cançons de discomòbils i albaes competirà amb l'explosió de la pirotècnia més típicament valenciana. Grans cases com Hermanos Caballer, Gironina o Dragon Coeter inundaran de pólvora i color el municipi de l'Horta Nord en cada mascletà, castell i despertà. Un color que també es podrà veure al reconegut passacarrer de difresses organitzat per les Filles de Maria el dijous, 29 d'agost. Acompanyats per una xaranga, arrencaran la marxa a les 23.30 horas des del carrer Major cap a la plaça de l'Esglèsia.

I és que, la devoció als patrons de la localitat, Sant Ramon i la Mare de Déu d'Albuixech, marca el calendari festiu entre mises pel matí i processons al vespre. Unes Festes Populars i Patronals adaptades, també, als més menuts gràcies als actes programats pels Xiquets de Sant Vicent, com unflables, el «Festival Kids» o berenar d'orxata i fartons.

Compartir el artículo

stats