Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’IES Comarcal ja té l’acreditació per als programes Erasmus+ durant set anys

L’equip de projectes europeus considera la decisió com una «dosi d’energia» en un any difícil

Seguint la línia d’europeïtzació del centre educatiu, l’equip de Projectes Europeus de l’IES Comarcal de Burjassot ha anunciat a la resta de la comunitat educativa que l’institut ha obtingut l’acreditació per a poder participar en els Programes Eramus+ durant un període de set anys. Haver obtingut aquesta acreditació garanteix al Comarcal continuar participant en els programes de mobilitat de l’alumnat, en col·laboració d’altres centres europeus i també la formació del professorat a l’estranger al llarg els pròxims set anys.

Per a l’equip de treball de l’IES Comarcal, «aquesta acreditació ha suposat, en el marc d’un curs especialment complicat, una dosi d’energia i optimisme que ha sigut molt ben acollida». «Esperem que de molt bons fruits i siga una oportunitat de creixement i d’aprenentatge per a la comunitat educativa», valoren.

D’altra banda, l’IES Comarcal ha estat desenvolupant, durant els últims dos anys, el projecte Erasmus+ KA 2 Young people and urban citizenship: urban chances and challenges, basat en les ciutats intel·ligents i sostenibles. El Comarcal ha treballat amb països com Alemanya, Finlàndia, Estònia i Itàlia. La duració del programa era de dos cursos (2019- 2021) però, amb la situació sobrevinguda a causa de la pandèmia, el projecte s’ha prorrogat al pròxim curs.

Encara que l’alumnat participant en el projecte ja ha pogut realitzar algunes de les mobilitats (en concret les d’Alemanya i Finlàndia) la resta va quedar interrompudes al març de 2020, a causa de la situació sanitària. Malgrat això, tot l’equip de l’IES Comarcal implicat ha continuat treballant i s’han realitzat diferents activitats que han permés mantindre viu el projecte, des de videoconferències fins a presentacions i trobades telemàtiques, a més del treball intern que s’ha dut a terme en cada país. Tot aquest nou plantejament de treball basat en la telemàtica ha suposat un gran repte, tant com per a l’alumnat com per als professors implicats.

Compartir el artículo

stats