Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

José Vicente Sanchis

«Falta afició per la pesca a l’Horta encara que hi ha bons clubs»

Sanchis entrenarà aquest cap de setmana la selecció femenina al campionat mundial

José Vicente Sanchís en el campionat d’Hongria | LEVANTE-EMV

A 1998, un jove José Vicente Sanchís Verdeguer de tan sols 9 anys es va unir al Club de Pescadors Esportius l’Anguila, l’equip de pesca del seu poble, Albal. A hores d’ara, es troba a Holanda com a president de l’àrea d’aigua dolça de la Federació Espanyola de Pesca per disputar com a seleccionador nacional el Campionat Absolut del Món Femení de Pesca després després d’haver eixit victoriós a la resta de competicions internacionals.

Com és el teu treball com a president de la Federació Espanyola de Pesca?

Aquest càrrec dins dels càrrecs polítics és el més esportiu i dins dels esportius, el més polític. Es pot dir que es troba entre dos camins. Així doncs, passe moltíssimes hora preparant cada detall. La competició és el fruit d’un any sencer de preparació, tant esportiva com econòmica. Porte dos mesos sense parar, és un esforç inhumà. El nostre projecte, al que em vaig unir a 2017, compta amb una selecció d’esportistes minuciosa capaç d’adaptarse a tots els estils dels campionats del món.

Quina era la teua experiència prèvia al món de la pesca?

Vaig començar molt petit, encara no pertanyia a l’òrgan competidor, sols formava part del club de pesca d’Albal. No va ser fins a 2012 quan em van proposar ser el president de la Federació Valenciana de Pesca en la parcel·la d’aigua dolça.

De quina manera ha afectat la pandemia a la competició de pesca?

Pel coronavirus es van suspendre el darrer any tots els campionats mundials i, per això, es van ajornar tots a agost d’enguany.

Quin és el balanç que pots fer de les competicions d’aquest mes d’agost?

El dia 1 d’agost vam eixir cap a Hongria amb les categories inferiors per enfrontarnos al Campionat del Món Joventut 2021 on hem aconseguit un total de tres bronzes com a equip. Quan va finalitzar la competició, vam anar cap a França on vaig participar tant com a esportista com responsable de l’equip al campionat Feeder. El proper repte és el Campionat Absolut del Món Femení el próxim cap de setmana a Holanda.

Com vas viure el Campionat Mundial de Pesca Feeder celebrat a Rieux?

A França hem aconseguit una plata històrica, la nostra primera medalla en competició Feeder en aigua dolça, una modalitat diferent a la resta. El nostre equip està fent historia setmana rere setmana, mai havíem tingut un triplet en categories inferiors com a Hongria, ni ser subcampions a Feeder.

Al campionat Feeder has guanyat tant com a esportista com a seleccionador. Qué significat té per a tu guanyar individualment, pero també com a grup?

Dins de la Federació Internacional se li dona més importància al podi per nacions que a nivell individual. D’aquesta manera, a la nostra selecció considerem, també, que gràcies al treball en equip es pot arribar a una medalla individual, no a l’inrevés.

En quines condicions s’enfronta l’equip femení al Campionat Absolut del Món que es disputarà a Holanda aquest cap de setmana?

Per a aquesta competició tenim cinc dies d’entrenament. La veritat és que les sis xiques de l’equip estan molt ben preparades encara que l’escenari de pesca al que s’enfronten és molt complicat perquè no s’adapta a les nostres condicions.

Quines són les pròximes competicions a les que et vas a enfrontar, tant com a esportista i com entrenador?

A setembre tenim a la federació el Campionat Mundial Absolut a la categoria masculina a Italia. D’altra banda, a nivell esportiu, només em queda el Campionat d’Espanya de Lliga de Clubs, una competició entre pobles.

Consideres que hi ha afició per la pesca esportiva en l’Horta?

No hi ha molta si parlem de pesca d’aigua dolça. En el cas de l’Horta, l’afició està dirigida a la modalitat de mar. On si hi ha molta a l’aigua dolça és a la comarca de la Ribera si parlem a nivell competitiu.

Quins són, doncs, els clubs de referència a l’Horta?

A la comarca destaca el Club de Pescadors Esportius d’Alaquàs, el campió del món indivual en la categoria U25 al Campeonat del Món Joventut 2021 és alaquaser, Luis Tamarit. També destaca el Club de Pescadores Deportivos L’Anguila a Albal, on jo vaig iniciar la meua trajectòria.

Compartir el artículo

stats