Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Burjassot musica a Estellés en l’aniversari del seu naixement

La festa de la poesia arrancà amb una passejada

Lectura de poemes en l’estació Plaça del País Valencià de la passejada. | V.R.SANCHO

La ciutat de Burjassot, de la mà de l’Associació Cultural Bassot amb la col·laboració d’Escola Valenciana, el Col·lectiu Ovidi Montllor i l’Agència de Promoció del Valencià municipal, visqué la XII Nit Vicent Andrés Estellés en el 97é aniversari del naiximent del ‘fill del forner, que feia versos’.

La nova edició de la festa de la poesia arrancà a la vesprada en la plaça de l’Ajuntament, al costat de l’estàtua d’Estellés, amb una passejada que, guiada pels néts de l’escriptor, Vicent i Isabel Anyó, recorregué distints llocs evocats en l’obra estellesiana. Enguany, cinquantenari de la publicació del ‘Llibre de meravelles’ –una de les obres més emblemàtiques de la literatura contemporània–, l’itinerari poètic tingué com a lema “1971-2021, cinquanta anys de meravelles”. Entre altres estacions, la ruta passà pel Forn del Sol, l’ermita de Sant Roc i la Plaça del País Valencià.

Després, a poqueta nit, l’auditori de la Casa de Cultura acollí el concert “Musicant Estellés”, en el qual un elenc de cantants i grups d’allò més variat quant a estils recrearen amb les seues veus i armonies versos del “cronista de meravelles”. Actuaren Josep Aparicio ‘Apa’, Atlàntic, Carles Enguix, Carles Pastor, Cor de l’Eliana, David Vid i Enric Casado, Gent del Desert, Lluís Vicent i Free & Feelin’ Band, Musicants, Pau Alabajos Quintet, Rafa Xambó Trio, Sis Veus, Tendur i Vicent Roig Projecte. Com a mestres de cerimònies intervingueren la periodista Amàlia Garrigós Hernández i el cantant David Vidal.

Finalment, en la cafeteria de la Casa de Cultura, el ‘Sopar Estellés’ coronà un homenatge molt concorregut. Com és tradició, durant l’àpat, comensals voluntaris ocuparen l’escenari per a recitar els seus textos preferits del poeta.

Per altra part, amb motiu de l’aniversari de Vicent Andrés Estellés, l’ajuntament ha instal·lat en la Casa de Cultura una exposició, cedida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, de panells amb fotografies i textos explicatius sobre la festa amb la qual distintes ciutats homenatgen al “muralista del País Valencià” cada setembre.

Així mateix l’Agència de Promoció del Valencià municipal inaugurarà este mes una mostra itinerant sobre la vida i obra d’Estellés que recorrerà els centres d’ensenyança secundària de la localitat. A més l’alumnat de sext de Primària de cada col·legi rebrà un còmic sobre el poeta. Finalment, la regidoria de Cultura està ultimant els detalls per a celebrar en la plaça de l’Ajuntament, el recital «Tot Estellés».

Compartir el artículo

stats