Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«La descàrrega dels remats ens ha posat la pell de gallina»

La comissió Avinguda Genovés d’Alaquàs torna a traure al carrer el monument que va haver de guardar al març de 2020

Un operari de l’equip d’Ernesto Cimas retocava ahir una peça. | L.SENA

El remat i algunes peces del monument gran de la comissió Avinguda Genovés varen ser els únics que estaven al carrer, a Alaquàs, quan el Consell va suspendre les Falles al març de 2020. Els ninots embolicats en plàstic van ser immortalitzats per les càmeres de components de l’Associació Fotogràfica Alaquàs (AFA) i mesos després van formar part d’un treball sobre la pandèmia que va publicar «Quaderns d’Investigació». Dinou mesos després, el monument ha sortit del tancament ja que aquesta població celebra ara, juntament amb Picanta, les Falles 2021.

«Quan va arribar el camió, la gent va començar a aplaudir i se’ns va posar la pell de fallina. Estem en un núvol després de tant de temps esperant», explicava ahir a Levante-EMV la fallera major, Andrea Pla Constancio.

«Podrem fer pràcticament tots els actes encara que amb alguns canvis. És molt més del que ens esperàvem», afegia emocionada.

Avinguda Genovés va destinar en l’exercici 2019-2020 un total de 23.000 euros en el monument gran i altres 9.000 en l’infantil. «Viatja amb nosaltres en la màquina del temps» és el lema de la creació d’Ernesto Cimas, l’equip de la qual retocava ahir ‘ninots’ al carrer Sant Rafel, a l’espera que de vesprada arribara la grua per a emplaçar el remat en l’avinguda País Valencià. L’artista responsable del monument infantil és, des de fa anys, el alaquaser José Vicente Zurita.

La comissió té actualment 212 fallers i falleres adults i 46 infantils, una xifra que no sols no s’ha vist alterada per la pandèmia sinó que ha augmentat. «Hem tingut alguna baixa però més altes», explicaven els dirigents.

El president de la falla, Carlos Moya, per part seua, indicava que s’han preparat tots els actes seguint les normes covid «que la gent ha acceptat molt bé» i feia una crida a la responsabilitat. «Nosaltres no tenim toc de queda i altres limitacions, com sí que van tenir València o Aldaia, però hem de ser igual de responsables», va concloure.

Compartir el artículo

stats