Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alboraia reforma el teatre l’Agrícola per a convertir-lo en espai accesible

El consistori ja ha iniciat la primera fase de les obres, renovant el vestíbul i el pati de butaques

Les obres al Teatre l’Agrícola d’Alboraia ja han començat. | A.A.

L’Ajuntament d’Alboraia ha iniciat la primera fase de renovació del Teatre l’Agrícola de la localitat. Aquesta part se centra en millorar l’accessibilitat i les mesures contra incendis en el vestíbul i el pati de butaques, a més de la renovació d’aquestes zones.

La primera fase compta amb un pressupost de 83.974,00 euros, i ja estan en marxa les obres. El sòl del vestíbul es renovarà, amb graderia en pati e butaques. S’estan substituint les butaques de la planta baixa, a més d’instal·lar enllumenat d’emergència, central d’alarmes, detectors i més instal·lacions contra emergències. Aquest projecte ha sigut cofinançat per la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament d’Alboraia.

En la intervenció, s’obrirà la porta de pas des del vestíbul cap al lavabo i el bar de l’Ateneu. També s’estan substituint les portes d’accés, i s’instal·larà una cortina automàtica contra incendis en la meitat del vestíbul. El lavabo del vestíbul es convertirà en taquilla i es farà una instal·lació elèctrica en els nous recintes.

De moment, s’han traslladat les activitats que es realitzaven allí a altres edificis municipals, com l’Auditori Municipal i la Casa del Comte Zanoguera.

El teatre va ser construït com a sala d’actes de l’Ateneu en 1902, sent inaugurat un any després, annex a la seu social del que seria la Societat Agrícola Industrial d’Alboraia, una de les societats que van sorgir en aquest municipi en la segona meitat del segle XIX.

Compartir el artículo

stats