Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Burjassot homenatja al Genovés en el Dia de la Pilota

L’entitat cultural El Piló celebra el triangular «V Trofeo de galotxa» a més d’una xarrada d’esport i balls regionals amb la V Dansà

Amb el lema «Recuperem els jocs en el carrer», Burjassot celebrà dissabte passat el Dia de la Pilota Valenciana i dedicà la jornada a Paco Cabanes Pastor «el Genovés»–que fa poc faltà–, «un dels més grans pilotaris de tots els temps». Organitzats per l’Entitat Cultural Valenciana El Piló amb la col·laboració de la Federació de Pilota Valenciana, de l’ajuntament i de diverses firmes, els actes arrancaren pel matí, en el carrer Doctor Moliner, amb el V Trofeu de Galotxa. En la nova edició d’este torneig triangular, la treta d’honor del qual efectuà l’alcalde de Burjassot, Rafa García, participaren els equips de Genovés, Trinquet de Pelayo i El Piló. Els amfitrions s’endugueren l’or a les vitrines.

Acabades les partides –cap al migdia–, les instal·lacions d’El Piló allotjaren una xarrada sobre l’esport autòcton en la qual al costat del president de l’entitat, Josep Barat, intervingueren el vicepresident de la FPV, Juan Contreras; els pilotaris Pedro José López «el Zurdo» y Pasqual Sanchis «Pigat II»; el cronista esportiu Aureli López i l’alcalde Rafa García. La figura del pilotari de la Costera Paco «el Genovés» ocupà bona part del col·loqui. A més els assistents tingueren ocasió de contemplar fotografies sobre les visites del Genovés a la Ciutat de les Sitges com a jugador en diverses edicions del torneig del Dia de la Pilota. Al final de la xarrada, Vicent Fita –del Grup de Cant d’Estil de El Piló– li dedicà a cappella unes albades. A continuació, en el mateix carrer on es jugà el V Trofeu de Galotxa, l’organització preparà una caldera d’arròs amb fesols i naps per a vora de 200 comensals.

La jornada culminà per la vesprada amb la IV Dansà El Piló, des del casal de l’entitat fins a la plaça de l’Ajuntament. Junt amb el Grup de Danses dels amfitrions, enguany actuaren Dansaires del Tramusser d’Almussafes, el Grup de Danses de Riba-roja, Xafarnat de Paterna, l’Associació Cultural La Carrasquera de València i Alfafar Balla Danses. Posaren la música l’Escola de Tabal i Dolçaina d’El Piló, Cigalo i Amics de Manises, Dolçaraina de Benetússer i Dolçainers de la Vall d’Uixó.

Compartir el artículo

stats