Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Piló de Burjassot impulsa projecte folk «Notes que venen i van»

Actuació en el Piló. | V.R.S.

L’Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot presentà en concert dissabte passat a poqueta nit, en les seues instal·lacions, el projecte «Notes que venen i van» a càrrec del quartet integrat pel dolçainer Josep Lluís Sanz ‘el Cigalo’, Pedro Carrión a la bandúrria, Mario Muriano a la guitarra i Manolo Gimeno al tabalet.

La nova iniciativa impulsada pel col·lectiu cultural de la ciutat de les Sitges recrea un variat conjunt de tradicionals peces de la geografia autòctona «en format folk» davall la direcció del Cigalo.

Per a la seua estrena, el dolçainer arrancà acostant al públic «Notes que venen i van» amb una «rapsòdia de la terreta». Després del preàmbul, tot el grup completà un lluminós quadro valencià. «Jota de la serra», «Ball de la plaça de Faura», «Els jagants de Morella» i «Polca havanera de les Valls» són alguns dels temes que sonaren.

El Piló és una entitat que es declara valencianista i té seccions de Dansa, Tabal i Dolçaina, Cant Valencià d’Estil, Rondalla i Jocs Tradicionals Valencians, a més de convocar concursos de narrativa i pintura, entre altres.

Compartir el artículo

stats