Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Picassent instal·la una exposició sobre la tradició del Vell i la Vella

El pavelló de l'Ermita acull una mostra sobre el costum autòcton que té lloc al municipi cada tercer dimecres de quaresma

L'exposició sobre la tradició del Vell i la Vella instal·lada al pavelló de l'Ermita

"El vell i la vella" són una forma d’expressió pròpia del veïnat de Picassent. Per això, des de fa molts anys, cada tercer dimecres de quaresma els carrers són l’escenari d’esta manifestació autòctona que ha anat transmetent-se generació rere generació, enriquint les arrels de la identitat col·lectiva..

"Volem donar a conèixer les nostres festes i tradicions a l'aire lliure i quina millor manera de fer-ho que a través d'estos panells temàtics en un emplaçament clau al municipi com és l'esplanada de l'Ermita", ha manifestat el regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela.

Enguany, a causa de la pluja intensa que recorre el territori, la festa s'ha ajornat fins a nova data. No obstant això, l'exposició temàtica a l'aire lliure estarà instal·lada durant els pròxims dies al recinte del pavelló de l'Ermita. Allí, diversos panells expliquen i donen a conèixer cadascuna de les escenes que conformen esta tradició que representa un home i una dona de l’època, qui, amb sàtira, humor i crítica, ironitzen sobre qualsevol aspecte de caire social i també polític.

Els textos i els dibuixos formen part del llibre editat per l'ajuntament l'any 2018, obra d'Eloina Hernández Doria i Alberto González Álvarez.

Compartir el artículo

stats